UTCATÁRLATTAL DEMONSTRÁLTAK SZOMBATON A K16 GALÉRIÁÉRT

Ahogy az várható volt, nagyon sokan felkeresték szombaton a Múzeumok Éjszakája késő délutánján és a még későbbi órákban a Káptalan utcai K16 Galériát, hogy kifejezzék azon álláspontjukat, mennyire fontos ez az intézmény a benne helyet kapó modern művészeti gyűjteménnyel.

A szervezők bevezetésként utcatárlatra hívták a pártolókat, érdeklődőket, hogy kiálljanak az önkormányzat szándéka szerint kiürítendő és más célra hasznosítandó kiállítóhely, s nem különben az egyre inkább a hatalmi téboly jeleit mutató Matkovich polgármester célkeresztjébe került Papp László műgyűjtő mellett.

Az elsők között érkezők a program elején kiálltak a galéria előtti utcaszakaszra kiállítási darabokkal, plakátokkal a kezükben jelezvén, hogy szerintük ennek a kiállító-helynek meg kell maradnia, s jelenlegi funkciójában folytatni kultúraközvetítő szerepét.

Ezután egy igazán sodró lendületű zenei összeállítás következett, egy, a Dunakanyar Szimfonikusokat képviselő alkalmi fúvós quintett nagyszerű előadásában.

A folytatásban a házigazda, Papp László bemutatta Balázs Piri Balázs karikaturista életmű kiállítását, illetve a nem kevésbé aktív Sajdik Ferenc legújabb munkáit, megjegyezve, hogy a mester folyamatosan ellátja a galériát újonnan készült művekkel.

Ribáry Zoltán