EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – A PETŐFI UTCAIAK A KASZABOLT FAGYAL UTÁN EMBER MAGASSÁGÚ BOGÁNCSOT IS KAPTAK

Az osztrák kisváros Matkovich által megvalósított kinézetéről ezúttal éppen a Petőfi utcából érkezett most egy fotó. Ami nem eladható ingatlan és nem családi urambátyám érdekeltség az a városháza szinte minden megmozdulásában másodrangú feladat. Pont a szavazók azok, akik tán a két szavazás között a legkevésbé érdeklik ma a város vezetőit. Az ígért osztrák kisváros – hogy felidézzük a kommunizmusban járt viccet, ami rovatunk állandó címét is adta – „tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz ennél még rosszabb is”?

Idézünk a mellékelt olvasói levélből:

Kérésünk ellenére a választások előtt Matkovich ide küldte munkásait, akikkel lekaszaboltatta a szép fagyal sövényeinket. Természetesen, ahova nem fértek oda a parkoló autóktól azt úgy hagyták, de jobb is, legalább azok a zöldek megmenekültek. Matkovich és Inotay abban ringatták magukat, hogy rájuk szavazunk ezért a minősíthetetlen munkáért április 3-án?

Most már hetek óta „áldásos” munkájuk gyümölcsét „élvezzük”. A térdig levágott fagyalsövényeket az utcában túlnövik a csenkefa vadhajtásai és a bogáncs is kihajtott. Ember magasságú bogáncsot kaptunk a szép, zöld, port megfogó sövény helyett!

Most aztán nézhetjük ablakainkból a gépjármú forgalmat, a parkolási díjat fizető autókat és szívhatjuk a port, ami beömlik a nyári időben nyitott ablakainkon.

Köszönjük, Matkovich Ilona! Természetesen már nem vagyunk érdekesek az ön számára, hiszen a választás lement. Úgyhogy marad a rendezetlen utcakép, amilyen nem volt itt még ilyen soha. De megjegyezzük, hogy a váciak nem felejtenek 2024-ig!