KÖZPONTI TÁMOGATÁSBÓL SZEREZHET BE ÚJ FELLÉPŐ RUHÁKAT A VÁCI HARMÓNIA KÓRUS

Hiába van több kórista tag is az önkormányzatban, még közelebbről a városvezetésben, Vác mostani vezetői bizony igen szűkmarkúan mérik a kulturális közösségek támogatását, ahogy a sportegyesületekét is, és még sorolhatnánk. Mindenesetre tény, hogy vannak olyan klubok, csoportok, amelyeknek újabban már komoly működési gondjaik vannak. Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk: nem méltó ez a korábban a kultúra- és a sport magyar városa kitüntető címet is elnyerő helyhatóságtól.

Nem minden klub, egyesület tud szponzorokat találni, a különböző pályázatok sem jelentenek biztos bevételi forrást, a tagdíjakat pedig ugyebár nem lehet a végtelenségig emelni, ez bizony nagy kihívás a közösségek vezetőinek.

Ebben a helyzetben örömteli, ha olyan hírről számolhatunk be, miszerint valamely – akár alkotó- akár előadóművészeti – csoportunk jelentősnek mondható támogatást kap bármilyen forrásból, mint például most a Váci Harmónia Kórus, akik a Nemzeti Együttműködési Alaptól 600.000 ft hozzájárulást nyertek el fellépőruhák beszerzésére.

A kórus a jövő hét közepén tartja évadzáró koncertjét, elképzelhető, hogy ekkor már az új fellépő ruhákban lépnek a közönség elé a hölgyek, urak.

A Váci Harmónia Kórus 1964-ben, női karként alakult, majd 1976-tól vegyeskarrá vált.