A BORONKAY LÁNY CSAPATA BAJNOK LETT A STRANDKÉZILABDA DIÁKOLIMPIÁN

A múlt hétvégén, 2022. június 10-12-én Salgótarjánban rendezték meg a strandkézilabda diákolimpia országos döntőjét az V-VI. korcsoportosok részére, ahol a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium lánycsapata megvédte 2019-es címét a középiskolások korcsoportjában, bajnoki címet szerzett, a fiú csapat pedig 4. helyezett lett – olvasható a Boronkay honlapján.

A tornára 17 fiú és 15 lány csapat nyert indulási jogot (de csak 8-8 csapat jelent meg a döntőn) a salgótarjáni strandarénában két napon át közel 300 strandkézis versenyzett. A csapatokat 2-2 csoportra osztották és a körmérkőzések után keresztjátékokkal alakult ki a végső sorrend.

A boronkays lányok megnyerték a csoportot és a keresztjátékban sem találtak legyőzőre és a döntőt büntetőkkel nyerve veretlenül védték meg a bajnoki címüket!

Bagi Petra, Bagi Virág, Imregi Blanka, Hársvölgyi Réka, Kovács Anikó, Szécsi Alexandra, Kökény Hanna, Kandó Sára (edzők: Kazinczy Lotti, Nemes Tibor)

A fiúk egy vereséggel, csoport másodikként zártak, majd a keresztjátékok után a kisdöntőben büntetőkkel maradtak alul.

Alföldi Bence, Zeller Martin, Mezei József, Bíró Benedek, Palotai Gergő, Kovács Márton, Halász Gergő, Boda Levente (edzők: Dudoli Márk, Moór Jakab, Nemes Tibor)

A legtechnikásabb játékos Kovács Anikó és a legeredményesebb testnevelő, felkészítő Nemes Tibor lett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

***

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a itt találhatóak.