SZÁDOCZKI IMRE: RASSZIZMUS, KÁPTALAN UTCA, KISS ZSOLT…

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Kérem, mondja el, mi a véleménye a Vicsek-ügyről? Vicsek Ferenc, aki jelenleg a váci városházi sajtó alkalmazásában áll, a napokban lerasszistázta a magyar-angol meccsen szurkoló gyermekeket.

Ő az, aki a Váci Hírnök impresszumában megtalálható, lerasszistázott 35.000 magyar gyereket és utána egy szánalmas magyarázkodásba kezdett. Honnan veszi a bátorságot ezekhez a cselekedetekhez? A polgármester miért nem határolódik el ettől? Szerintük minden belefér? Április 3-ra szeretném emlékeztetni őket. Ez a győzelem a Holdról is látszik és szerintem ennek megfelelően kellene viselkedni a kedves városvezetőknek és beosztottjaiknak. Én személy szerint kint voltam a családommal szombaton a németek elleni meccsen és 67.000 társammal fantasztikusan éreztük magunkat. Csak javaslom Vicseknek és a baloldali városvezetésnek is, hogy próbálják ki egyszer, milyen érzés magyarként örülni valaminek, ami most szerintük rasszizmus…

VO: A Káptalan utcai ingatlan körül nem szűnt meg a városházi izgalom. Miképpen látja a váci jobboldal ezt?

A héten is több helyen szajkózta a városvezetés a Káptalan 16-ot és Papp Lászlót. Valami beszorult és felakadt a tű, de ez jó pár esetben már előfordult náluk. Van a 4 milliárd, a kórház fejlesztés, és most ehhez jött a K16 (Káptalan 16), pedig mint az előzőekben sem, itt sincs semmilyen érthetetlen dolog. A jobboldal segítséget nyújtott a 40 éven át gyűjtött művészeti alkotások megmentéséhez a rossz nyelvek szerint ingatlanmutyiban utazó polgármesterrel szemben. Matkovich Ilona képes volt az utcán ordítani Papp Lászlóval ez ügyben. Nagy hiba volt. Nem kicsit, nagyon! De köszönjük, így egyre többen látják, milyen állapotban van a város erkölcsi téren is, hogy a többiről már ne is beszéljünk. Egyébként a Fidesz-KDNP váci szervezete 106 aláírást gyűjtött össze Papp László Pro-Urbe díjra jelöléséhez, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

VO: Milyen a városházi sajtóval a jobboldal kapcsolata?

A Váci Hírnök főszerkesztője Furucz Anita e-mailban két kérdést tett fel nekem még májusban a polgármester vehemenciájával és az emiatti bocsánatkérésre való felszólítással kapcsolatban. A válaszadásra pontosan 20 óra 12 percet kaptam. 3 óra 46 percre a választ elküldtem a szerkesztőnek, de a júniusi számban sajnos nem jelent meg. Ez azért sem meglepő, mert az áprilisi választás eredményéről is elfelejtettek beszámolni.

VO: Mi a véleménye a lapunkban megjelent videóról, amelyben megyei emeszpés vezetők beszélnek Kiss Zsolt viselt dolgairól?

A héten láttuk az MSZP volt Pest megyei vezetőivel készült interjúkat. Városunk alpolgármesteréről, Kiss Zsoltról enyhén szólva sem volt jó véleményük. Ezeknek az embereknek az aláírását hamisították a pénzfelvételekre és szerintük ez nem lehetett más, csak Kiss Zsolt. Minimum érdekes, főleg úgy, hogy a nevezett kijelentette, hogy megszűnt ellene minden eljárás. A pártvezérek szerint viszont nagyon is tart a nyomozás és több mint 30 milliós sikkasztásról van szó. A mi városunkban ez sajnos teljesen jellemző a vezetés erkölcsére. Vannak itt cégeltüntetők, átálló pénzhiénák, perverzek, váci nácik, tolvajok és riportereket lökdösők. Egy sikkasztó már nem is tűnik fel!