FRISSÍTÉS 17 óra- ÚJRA SÁR- ÉS KŐLAVINA ZÚDULT A VASÚTI SÍNEKRE ÉS A 12-ES ÚTRA – (fotógaléria, videó)

A csütörtök délutáni esőzések miatt újra több helyen sár- és kőlavina zúdult a vasúti sínekre és a 12-es útra. 16 óra körül a katasztrófavédelem mind Zebegény, mind Nagymaros irányából lezárta a közutat, az autósokat visszafordítják.

17:00

MÁVINFORM jelentése

A Nagymaros és Szob közötti vasútvonalra sárlavina zúdult le a hegyoldalból, a vonatok nem közlekedhetnek.

A következő menetrendi változásokra kell számítani:

  • A Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek és onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra.
  • A MÁV-START pótlóbuszos közlekedést szervez, melyek Kismaros–Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át közlekednek. A pótlóbuszok nem érintik Nagymaros-Visegrád, Nagymaros, Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó állomásokat és megállóhelyeket. A buszok 30-40 perc többletmenetidővel közlekednek.
  • Sem vonatközlekedést, sem pótlóbuszos közlekedést nem tud biztosítani a MÁV Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó között.
  • A vonalon közlekedő, Szob, Párkány határállomáson ki- és belép nemzetközi vonatok kerülő útirányon történő közlekedésének szervezése folyamatban van. A Nyugati pályaudvarról Prágába 15:40-kor induló 272-es Metropolitan EC vonat kerülő útvonalon Komárom érintésével

16:00

16 órakor még volt vasúti közlekedés Zebegény irányából, de helyben úgy tájékoztatták lapunkat, hogy a heves felhőszakadás során a hegyoldalból szikladarabokat és hordalékot magával hozó sárlavina ömlött a vágányokra is.

A Vácról Szob felé közúti közlekedőknek, hogy kikerülhessék a lezárt útszakaszt ilyenkor a Parassapuszta, Márianosztra felé vezető utat szokták ajánlani, valamint a Pilismarót-Szob kompjáratot és az Esztergom-Letkési hidat.

Kérjük, egyelőre kerüljék e veszélyes útszakaszt!