SZÁDOCZKI IMRE: MATKOVICH ILONA ELVEIT MEGTAGADÓAN HALLGAT, HA CSALÁDJA ELŐREMENETELÉRŐL ÉS HA VÁROSI TOLLNOKÁRÓL VAN SZÓ

A VácOnline immár rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: A Fidesz váci szervezete pünkösdkor részt vett a Csíksomlyón, a búcsún. Hogyan élte meg a váci zarándokcsoport az utat?

A sok százezer, különböző helyről érkező magyar ember között, valóban egy vérből valónak éreztük magunkat. A két év kihagyás után megrendezett esemény óriási élmény volt mindenkinek! Találkoztunk Böjte Csaba testvérrel is ez is egy maradandó emlék lesz további életünkben. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni gyermekotthonának ajándékot vittünk, nagy örömöt okozva a kicsiknek.

VO: A héten szóvá tettek egy újabb ingatlannal kapcsolatos ügyet. Megint a hírhedt Matkovich-féle kettősbeszéd gyanúja merülhet fel?

A polgármester fiának cége kapta a Kőhídlakópark melletti zöld területet, ahol lakásokat fognak építeni és az értékesítést már el is kezdték. Nem számít a zöld terület sem, ha a családi bizniszről van szó, pedig Ilona a kampányban és szavakban nagyon zöld! De ezek csak szavak a valóság viszont az ingatlanmutyi mindenek felett!

VO: Ismeretes, hogy aláírásgyűjtésbe fogtak a váci jobboldali szervezetek. Miről szól az új kezdeményezés?

A Fidesz és a KDNP váci szervezetei aláírást gyűjtenek Papp László Pro-Urbe díjra való jelölésére. Szeretnénk, ha a város művészetéért nagyon sokat tevő ember életművét elismernék ezzel a díjjal! A Piac Káptalan utcai bejáratánál szombaton 8-11 óra között bárki aláírhatja az ajánlást.

VO: A váci jobboldali szervezetek egy váci közpénzen tartott, levitézlett baloldali újságíró közéletünkben való jelenléte ellen szeretnének fellépni. Mi indokolja ezt?

Szombaton Magyarország foci válogatott 60 év után legyőzte Angliát, a meccsen 35.000 gyermek szurkolt a csapatnak. Egy Vicsek Ferenc nevű, a váci önkormányzatnál is dolgozó, magát újságírónak valló embernek ebből annyi jött le, hogy a 35.000 gyereket lerasszistázta! Utána, a felháborodás miatt törölte a posztját és elmaradt idézőjelekről hadovál. Még mindig nem tűnt fel ezeknek, hogy mi történt április 3-án? Kinek akart ezzel az írással megfelelni? Szégyen ez a városra nézve is, mert sehol nem olvastuk Matkovich elhatárolódását, pedig rengeteg váci kissrác is ott volt a meccsen, akiket mélyen megsértett Vicsek!