EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – NEM, EZ MÁR NÁPOLY

– A szemétügyben úgy is fogalmazhatnék, hogy hosszú idő óta már némi szemétségek vannak  – kezdte a telefonos megkeresésünkre a beszámolóját Vogel Csaba, Berkes András utcai lakos. A Lajostelep körzetében a normál szemétszállításban már hosszabb idő óta többnapos csúszások is előfordultak, most azonban immár egy hete leállt a kommunális szemét elszállítása.

Ezen túlmenően a zöldhulladék-szállítás is finoman szólva akadozik, több hete azt sem vitték el. Az utcánk ismert szépsége a növényekkel teli gazdagságából adódik, így más helyekhez képest a fenyőlevelekből, tobozokból és egyéb növényi hulladékból is jelentősebb mennyiség keletkezik, amelyet a lakók nagyon precízen és szépen összegyűjtenek, az elvártaknak megfelelően kiteszik az út szélére, azonban az előírásoknak megfelelően levágott, kötegelt, összekötözött zöldhulladékot már hetek óta nem szállítják el.

Vannak a körzetünkben olyan ingatlanok, amelyek előtt akár 8-10 zöldhulladékkal teli zsák is hever, és ott vannak már legalább másfél-két hónapja. Nem tudjuk, hogy az önkormányzat milyen intézkedést tesz az erre jogosított külső elszállító, illetve a saját apparátusa irányában, azt viszont tudjuk, hogy mi folyamatosan fizetjük a kommunális adót a szemétszállítási díjjal együtt, és ráadásul még el is végeztetik velünk azokat a munkákat, amelyeket a többször kritizált önkormányzati rendelet ránk rótt. Na, ezek mellé kapjuk ezt az akadozó szolgáltatást. Ez pedig immár nem csak Vogel Csaba személyes gondja, hanem immár rengeteg váci fizető ügyfélnek.

Ami most végképp kiverte a biztosítékot a Lajostelep és környéke lakóinál az az, hogy a kommunális hulladékot már egy hete nem szállították el, múlt héten kedden, szerdán kellett volna a környező utcákon álló kukákat kiüríteni, és ez nem történt meg a tegnapi nap estéig.

A szemétszállítás régi rendszerében a vegyes hulladékot és a szelektív hulladékot egy hét csúszással vitték el. Ebben az évben a hulladékzsákokat most már nekünk, lakóknak kell megvásárolnunk. Mit tesz az önkormányzat annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen a szemétszállítás? Mi lenne, ha a lakók helyett esetleg átvállalná a szemeteszsákok költségeit az önkormányzat, ha már a takarítást kiszervezte és ráterhelte a lakókra – zárta a rövid telefoninterjút Vogel Csaba.

Még mellékeljük a közösség kérésére a panaszos levelét is, amit a városházának írt:

„Tisztelt városi vezetők!

Sajnálattal konstatáljuk, hogy az osztrák kisváros irányából inkább Dél-Olaszország (Nápoly) irányába haladunk…🤢 Ott volt megszokott az, ami ma Vácott van, nincs szemétszállítás, de büdös az bizony van…

Abban azért reménykedünk, hogy a Cammorra még nem fog megjelenni… (???)

Tessék mondani: nem kellene valami érdemlegeset tenniük?

A csodában reménykedve:

Vogel Csaba és jó néhány Berkes András utcai lakos”

Nápolyi szeméthegyek