KOCSIS ZOLTÁN-DÍJAT KAPOTT PELLET SEBESTYÉN – GÁLAKONCERT JÚNIUS 12-ÉN

A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapított a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok számára. A zongora kategória élő meghallgatására 14 fiatal előadót hívott meg a kuratórium, akik közül a váci illetőségű Pellet Sebestyén és Magyar Valentin került ki győztesen, míg különdíjat kapott Balogh Ádám és Szokolay Ádám, a svájci Alice Rosner Alapítvány pedig Dömjén Szilvesztert díjazta.

A három kategória ünnepélyes díjátadójára és gálakoncertjére június 12-én kerül sor a Zeneakadémia Solti termében, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a palyazat@kocsis-hauser.com e-mail címen.

Bővebb információ: www.kocsis-hauser.hu.

Pellet Sebestyén Versailles-ban született 2000. május 1-én, majd az óvodát is egy provence-i kisvárosban, Eguilles-ben kezdte el. Csak ezt követően került Magyarországra, ezen belül is édesanyja váci kötődésének köszönhetően, városunkba. 2006-tól a Juhász Gyula Általános Iskolába, 2010-től pedig a Piarista Gimnáziumba járt, és itt a Dunakanyarnál került közelebbi kapcsolatba a zenével is, korábbi nyilatkozatai helyi tanárainak köszönheti, hogy egyáltalán megszerette a hangszeres muzsikálást.

Tanulmányainak kiteljesedéseként 2018-ban előbb a budapesti, az idei esztendőben pedig a bázeli zeneakadémián is diplomát szerzett zongoraművész szakon.

Ribáry Zoltán