VÁCNAK VALÓJÁBAN MÁR STRANDJA SINCS, KI AKAR EGY FELTÚRT MUNKATERÜLETEN EJTŐZNI?

Ha úgy vesszük, nagy szerencséje volt a városvezetésnek és a strandot üzemeltető önkormányzati társaságnak a június 4-ei esős, inkább őszelői, semmint nyári időjárással. Miért is? Hát mert így nem kellett hangos, esetleg trágár elégedetlenkedő, hüledező, felháborodott megnyilvánulásokat hallaniuk annak kapcsán, hogy momentán nincs gyerekmedence.

A pancsoló ugyanis egyelőre – a város- és strandvezetés bőszítő dilettantizmusa okán – jelenleg munkagödör, szétverve, feltúrva, az esős pünkösdi szombaton sem történt semmi a rendbetétele érdekében, pedig milyen kiváló alkalom lett volna ez a borús nap egy cicomázó rohammunkára.

Bárki beláthatja, aki benne volt már akár csak egy fürdőszoba-felújításban, hogy ez a munka nem igényel hónapokat, ha jól előkészítették, megszervezték, beszerezték hozzá az anyagokat, összeverbuváltak egy kis kaláka-csapatot, vagy időben felfogadtak mestereket.
Nos, itt a jelek szerint mindez nem történt meg a múlt évi strandszezon vége óta, pedig hol van már a tavalyi hó!

A vasárnap reggeli állapot

Tényleg felmerül a kérdés, hogy a mutyizáson, köldöknézésen, vádaskodáson, siránkozáson, pereskedésen, „szabadrabláson” (minden városi vagyon kiárusításán túl) kívül alkalmas-e bármire a mostani városvezetői garnitúra, önkormányzati cégek, intézmények élére betolt csatlósaival egyetemben, s egyre nyilvánvalóbb, hogy inkább nem.

Fotó: Ribáry Zoltán és olvasói fénykép