SIGRAY ISTVÁN: SZALAY ÁKOS HATALMAS ÉRTÉKTEREMTŐ TEVÉKENYSÉGE MEGÉRDEMELNE EGY POSZTUMUSZ KITÜNTETÉST

Én kiálltam egy cikkemben Papp László mellett, a leírt érdemeit is teljes mértékben respektálom, de jelenleg egy nagyobb adóssága van a városvezetésnek – írja Sigray István FELHÍVÁS JAVASLATTÉTELRE PRO URBE KITÜNTETÉS VÁC, 2022. című cikkünk kommentjében. Szalay Ákos posztumusz kitüntetésével (minden, a mostani városvezetéssel szembeni erős fenntartásom ellenére) nem kéne a következő önkormányzati ciklust megvárni.

Ákos hatalmas szellemi hagyatékának nem kis része Vácról szól, annak méltó feldolgozását mielőbb meg kellene kezdeni. Nyilván egy posztumusz kitüntetés nem feltétele ennek, de jó alap lenne ahhoz, hogy megvalósuljon Ákos Vácot érintő szellemi hagyatékának értékmentése.

A Váci Városvédők és Városszépítők Egyesülete a június 1-jén átadta Szalay Ákos életműdíját. Az egyesület tagjai hálás szívvel emlékeznek Ákos hatalmas értékteremtő tevékenységére. A családot Szalay Marianne és Szalay János képviselte, akiknek megköszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.

Az életműdíj megalapítást és Ákos előtti tisztelgésünket én kezdeményeztem még a tavalyi év során. Ezzel egyúttal jeleztem a városvezetésnek, hogy Ákos 65. születésnapján, augusztus 20-án elfelejtkeztek Róla.

Remélem, sokan kezdeményezik idén Ákos posztumusz kitüntetését.