BOTRÁNY – JÚNIUS 4-ÉN A GYERMEKMEDENCE NÉLKÜL NYIT MEG A VÁCI STRAND

Sokszor nem csak halvány jelek utalnak, hanem vannak egészen kézzelfogható bizonyítékai annak, hogy mennyire tehetetlen és a város lakóinak igényeitől messzire elrugaszkodottan vezetik 2019-től Vácot. Ebben a Családbarátnak nevezett városban, a strand bezárásától június 4-ig nem sikerült a gyermek fürdővendégek fogadására alkalmassá tenni egy darab, néhány  négyzetméternyi medencét. 

Persze ez már önmagában is botrány, hogy a potenciálisan több száz váci kisgyerek ezidáig kevesebb törődést érdemelt, mint a Káptalan utcai ingatlan, vagy az újabb gigantikus kiárusítások, de az végképp vérlázító, hogy a májusi testületi ülésen Matkovich Ilona az orosz-ukrán katonai konfliktust emlegetve, burkolt kormányhibáztatásokkal megtűzdelve, építőipari beszállítások akadozására igyekezett rátolni a saját teszetoszaságukat.

Minimum 8 hónap állt a városháza és intézményei rendelkezésre, hogy beszerezzék a csempéket és a szükséges anyagokat, és elvégezzenek egy valószínűleg egy munkahétnél nem több időt igénylő feladatot.

Hiába került volna a döntéshozói tűz közeli pozíciója mellől vezető állásba Rozmaring Sándor a Városfejlesztő Kft.-be és Tótváradi-Nagy Bence a strandért is felelős Váci Sport Nonprofit Kft.-be?