MATKOVICHÉK HELYETT CIVILEK ÚJÍTANAK MEG UTAKAT VÁCON

Nem újdonság, hogy a váci városvezetés alig tesz valamit a településért, de hogy civileknek kelljen dolgozni helyettük, az egészen elképesztő! A Václiget és Márialiget Civil Egyesület rendszeresen végzi el az önkormányzat munkáját, jelenleg például több utat is felújítottak.

A civil szervezet a napokban számolt be arról, hogy megtisztította és közlekedésre alkalmassá tette Vácon az Esthajnal utcát, valamint az egyesület egyik tagja a bánya melletti útszakaszt javította kézi erővel, bazalt követ felhasználva. Az egyesület számos felújítást valósított már meg, önerőből vagy vállalkozói felajánlásokból.

Úgy tűnik, Vácon, ha a helyiek nem veszik – szó szerint – saját kezükbe a feladatokat, akkor azok ki tudja meddig váratnak magukra, vagy egyáltalán megoldódnak-e valaha is.

A civilek felújításairól írt a 0627.hu is. A portál bejegyzése alatt az önkormányzat munkáját – illetve a nem létező munkáját – bíráló kommentek születtek:

„Se gyalog, se bicajjal, de még babakocsival se nagyon lehet menni egy ilyen köves úton. Persze ugrálni lehet a fájdalomtól egy laposabb cipőben, mert ha a sarok résznél rálép egy kőre az ember fia-lánya, akkor ugrál, mint a hegyi kecske! Időszerű lenne leaszfaltozni a TESCO környékét: Bolgár utca, Makay utca stb. Mindig mindenre van pénz csak, amire kell, arra nincs! A megrongálódott szemeteskosarakat lecserélni hibátlanra, minden épül csak Vác nem! Máshol napelemes töltős buszmegállók vannak, itt meg egy fedett buszmegálló sincs sok helyen! Nem a civil embereknek, jóakaróknak a feladatuk a köveket leszórni, mert a város erre is sajnálja a pénzt! Továbbá ez már lassan Bronx, nem Svájc! Csak szólok!”

„Homok utca mindig lemarad Máriaudvaron, de mindegy… Itt ha esik az eső, akkor vége, se kocsival, se gyalog nem lehet közlekedni… hm?!”

Félreértés ne essék, a civilek munkája dicséretes! Abban viszont egyetértünk az első idézet írójával:

„nem a civil embereknek, jóakaróknak a feladatuk köveket leszórni, mert a város erre is sajnálja a pénzt!”