ELNÖKVÁLTÁSOK EVEZŐS BERKEKBEN

Két váci vonatkozású személyi változás is napirenden volt, illetve van a napokban evezős berkekben. Egyrészt városunk korábbi alpolgármestere, a kétszeres világbajnok Pető Tibor lemondása nyomán vezetőváltás történt a Magyar Evezős Szövetség élén. Másrészt új elnökre vár a Vác Városi Evezős Club.

A MESZ május 31-én tartott hagyományos éves közgyűlésén egyrészt megemlékeztek az utóbbi egy évben elhunyt sporttársakról, illetve köszöntötték az idei év során kerek születésnapot ünneplőket, az okleveleket, ajándékokat még a leköszönő elnök, Pető Tibor adta át az érintetteknek.

A Magyar Sport Házában tartott köszöntő esemény után következett a tisztújítás, elnökválasztás, miután a posztot 2017 óta betöltő Pető Tibor más irányú feladatainak megnövekedése miatt lemondott az elnöki tisztségről.

A leköszönő elnököt a MESZ elnökségében közel tíz éve tevékenykedő aktív masters evezős, Cseh Ottó váltja, megbízatása 2024 szeptemberéig szól.

A jelenlévőket a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Fábián László is köszöntötte, aki a többi között elmondta: „Fontos, hogy az evezés, mint tradicionális sportág újra elérhesse azokat a sikereket, amelyeket korábban magáénak tudhatott. Drukkolunk, és segítünk, hogy az evezősök ott legyenek a következő olimpiákon. A MOB elkészítette a következő tíz év versenysport stratégiáját, ami valamennyi olimpiai sportágat nagyító alá vette, próbáljuk közösen megtalálni a megfelelő utat a sikerekhez.”

Időközben a Vác Városi Evezős Clubnál is aktuálissá vált új elnök választása, miután a jelenlegi vezető, Baranyai Imre lemondott tisztéről.

Baranyai Imre 2020-ban vette át a VVEC vezetését Hirling Zsolttól, jelezve, addig vállalja a feladatot, amíg kellő energiát tud ide összpontosítani igen felelősségteljes civil munkája mellett.

Mint annak idején megírtuk, az elnök már több mint egy évtizede a Ferecvárosi Torna Clubnál dolgozik, kezdetben az ottani biztonsági cég vezetőjeként látta el a feladatát, illetve most már évek óta a teljes biztonsági szekció a munkakörébe tartozik a labdarúgó zrt. biztonsági igazgatójaként.

Megnövekedett feladatairól árulkodik a Fradi elnökének, Kubatov Gábornak egy minapi közösségi médiás bejegyzése, amelyben köszönetet mond Baranyai Imrének, hogy a klub átalakulásának kezdete óta velük dolgozik, s megjegyzi: többek között azért is felel, hogy a Groupama Arénában mindenki biztonságban érezze magát, ez pedig a jövőben még több feladatot, a mostaniaknál is nagyobb kihívásokat jelent majd.

– Természetesen nem szakadok el teljesen a VVEC-től, megtartom a tagságomat, és tőlem telhetően továbbra is támogatni fogom az egyesületet. A leendő új elnöknek, a klub edzőinek, sportolóinak további sikeres folytatást kívánok! – nyilatkozta a Vác Online érdeklődésére Baranyai Imre.

Ribáry Zoltán