HA AZ ÉRDEKÜK ÚGY KÍVÁNJA, A BALOLDAL PÁRTJAI SZEMET HUNYNAK A RASSZISTA MEGNYILVÁNULÁSOK FELETT SZEGEDEN IS, VÁCON IS

Ismét egy szélsőséges jelöltet indít a Jobbik: a párt szegedi elnöke, Komjáti Zoltán Hitlert éltette Facebook-oldalán – ismertette az Origo.

Komjáti Zoltán a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson. Komjáti a Jobbik szegedi elnöke, és már a 2019-es önkormányzati választáson is elindult Szeged város 1. számú választókerületében, de kikapott a kormánypártok jelöltjétől, Mihálffy Bélától.

Botka László, Szeged baloldali polgármestere támogatásáról biztosította Komjátit, közös sajtótájékoztatón jelentették be a jelölt indulását, akit a hat baloldali párt is támogat.

Arról azonban nem ejtettek szót, hogy

KOMJÁTI HITLERT ÉLTETTE FACEBOOK-OLDALÁN.

A náci Németország hírhedt köszöntését, a „Heil Hitler” szófordulatot szimbolizálja a 88-as szám. A 8-as, az ábécé nyolcadik betűjét, vagyis a H-t jelöli, így a 88 jelentése „HH”, vagyis a „Heil Hitler”.

A jobbikos politikus ezt a jelölést lájkolta közösségi oldalán egy fotója alatti hozzászólásban.

Ugyanilyen megengedő a váci baloldali városvezetés az elhíresült váci nácikkal szemben annak érdekében, hogy az Összefogás frakció megőrizhesse szavazati többségét a képviselő-testületben, nem hajlandók lemondásra szólítani a két társukat, Fehér Zsoltot és Tótváradi-Nagy Bencét a rasszista, antiszemita megnyilvánulásaik miatt. Matkovich Ilona még egy elhatárolódásra sem volt képes, Inotay Gergely pedig védelmébe is vette mindkettőjüket.

„Az a vád, hogy nácik vannak a testületben semmivel nem igazolható.” – írja a váci városháza közleménye, amiben kiállnak rasszista és antiszemita kijelentéseket tevő Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence mellett. Inotay Gergely fontosnak tartotta személyesen külön is kiállni Fehér Zsolt mellett. A váci náci képviselők az alábbi vállalhatatlan kijelentéseket tették:

Inotay védence, Fehér Zsolt ezen túl még számtalan rasszista és perverz gondolatot vetett papírra általa szerkesztett lapban, az ArboNyúz-ban.