A VÁROSHÁZA A BALOLDAL SÚLYOS VERESÉGE UTÁN AZONNAL ELKEZDTE FELPÖRGETNI A PRIVATIZÁCIÓT

A két és fél évvel ezelőtt hatalomra jutott váci városvezetés, mint minden olyan városban, ahol a baloldaliak győztek, szinte azonnal elkezdték kiárusítani a településeik vagyonát, de a helyi baloldal áprilisi súlyos veresége után Vácon még magasabb fordulatszámra pörgették fel a privatizációs gépezetet. Legújabban a volt Esze Tamás Laktanya területén található két, összesen 60000 m2-es ingatlant igyekeztek licitálásra bocsátani 1.470.000.000 Ft-ról induló licitáron.

A Matkovich Ilona vezette önkormányzat két esztendő alatt 1.183.981.067 forint értékben 78 ingatlant adott már el, vagy folyamatban van azok értékesítése, amelyből 41 eladását maga a polgármester kezdeményezte. A 2022. januárig nyélbe ütött üzletekkel újabb 120 millió forinttal többet árusítottak ki.

E kétesztendős kiárusítási lázban lakások, lakóházak, irodahelyiségek, épületek, udvarok, műhelyek, műtermek, üzlethelyiségek, rendezetlen funkciójú épület mellett beépítetlen területek, gyümölcsösök, kertek, autóbuszvárók, zárt magánutak, szántók, zártkerti művelés alól kivett területek tűntek már el őrült tempóban a közvagyonból.

Május 11-én  az Esze Tamás Laktanya területén található, e két helyrajzi szám alatti ingatlanról tárgyalt a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság:

1620/33 HRSZ

A bizottság a Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének értékesítésre jelölte a Vác Város Önkormányzatának 1/1 arányú tulajdonában lévő, Vác, belterület  kivett beépített terület megnevezésű, 20 687 m2 alapterületű ingatlant 680.000.000 Ft induló vételáron, nyílt pályáztatással, licit eljárás lefolytatása keretében.

1620/38 HRSZ

A bizottság e területet (39.574 m2) végül is nem jelölte értékesítésre, így nem is került vitára a testület elé, de az eddig történtek nem hagynak kétséget, ami késik, nem múlik, túl nagy érték ez, hogy a város „nyakán maradjon”. Az ingatlaneladást a megvalósulása esetén liciteljárás keretében dobták volna piacra 790.000.000 Ft-ról induló vételáron.

A ciklus végéig, ha ebben a tempóban adják el a „családi ezüstöt”, akkor könnyen úgy járhatunk, mint a budapestiek, hogy a városháza is sorra kerülhet.

***

MUTATJUK: MELYIK INGATLANOKAT ADTA EL MATKOVICH KÉT ÉV ALATT 1,2 MILLIÁRD ÖSSZEGBEN

VÁCI VÉSZHELYZETI INTÉZKEDÉS MATKOVICH MÓDRA /3106 HRSZ. – FELELŐS VAGYONGAZDÁLKODÁS?