SE MÁRKI-ZAY, SE INOTAY NEM SZÁMOLT EL ÚGY A KAMPÁNYPÉNZZEL, AHOGY ÍGÉRTÉK

A kampánya előtt és alatt Inotay a lehető legáttetszőbb transzparenciát hirdette meg a választóinak, még Hadházy Ákos és Jakab Péter is kijött ezekben az ügyekben Vácra egy-egy rövid politikai haknira, de a megsemmisítő választási eredménye után már nem akaródzott neki a kampányköltségei forrásait, támogatásait megnevezni. Ebben úgy tűnik hűen követi Márki-Zay Pétert, akiről nem a jobboldali sajtó, hanem a Telex tárta fel, hogy ő neki sincs ínyére a befolyt összegekkel elszámolni. Erre ezúttal történetesen nem a VácOnline szólította fel, hanem a Márki-Zay alapította Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja,  Kész Zoltán

A levélben Kész azt kérte, hogy az MMM még ebben a hónapban számoljon el a kampány számlájára érkezett adományokkal, tételesen sorolják fel, mire költöttek, a maradékot pedig utalják vissza az adományozóknak. „Ő is pontosan tudja, hogy az adományok visszautalása képtelenség” – mondta Márki-Zay Péter a Telexnek Kész Zoltán nyílt leveléről.

Kész Zoltán az elszámolás kiállításától teszi függővé azt is, hogy marad-e a vezetőségben.

„Ha elnökségi tagként a nevemet adom egy mozgalomhoz, ami transzparenciát hirdet, akkor az legyen is transzparens”

– mondta az MMM elnökségi tagja a Telexnek.

Márki-Zay visszautasítja Kész Zoltán sejtetését, miszerint pártalapításra használnák a pénzt.

„Ezt a pénzt az MMM fogja felhasználni, és arra fogja felhasználni, amire kapta, azaz Orbán Viktor leváltására”.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt nyilatkozta, hogy az utóbbi hetekben az MMM-et érő támadások egy „szervezett lejáratókampány” részei, és ez azért indult, mert ellenzéki körökben is sokan megijedtek a pártalapítási terveitől, szerinte: „sokan félnek, hogy sikeres alternatíva születhet meg.”

Inotay nem akar a nyilvánosság előtt elszámolni, pedig a saját maguk által is írt előválasztási dokumentum is teljesen világosan fogalmaz a közpénzek és kampánypénzek átláthatóságáról: „transzparenssé teszik a kormányzat közpénz-felhasználását és a pártfinanszírozási rendszert.”

Vajon Inotay mire spórolhat, és mondjuk, a Jobbikban kik félhetnek tőle, mint egy „sikeres alternatívától”?