SZÁDOCZKI IMRE: AZ ÁPRILISI GYŐZELEM TOVÁBB ERŐSÍTI A VÁCI JOBBOLDALI KÖZÖSSÉGET

A VácOnline immár rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Milyen változások történtek a helyi szervezetben a választások óta?

A választások után több aktivistánk is úgy gondolta, hogy jó ehhez a közösséghez tartozni és kérték belépésüket a FIDESZ-be. Aki átélte velünk ezt a választást és megtapasztalta az együvé tartozást, végül a győzelmi eufóriát, az megérti ezt a döntést. Hihetetlen érzelmek szabadultak fel április 3-án éjszaka, ahogy érkeztek az eredmények. Ezt tényleg csak az tudja, aki részt vett a munkában és tudja, hogy mekkora teljesítmény van ebben a fantasztikus győzelemben.

VO: Milyen közösségmegtartó programokat szerveznek?

A csapat részt vesz a csíksomlyói búcsún is, együtt zarándokolunk el a magyarság egyik legnagyobb ünnepére. Ezt az együtt gondolkodó, aktív, lelkes közösséget egyben kell tartani, ezért időről időre programokat szervezünk, ahol beszélgethetünk a világ és főleg városunk dolgairól. Sajnos van miről, mert Vácon semmi sem változik.

VO: Semmit nem tanultak április 3-ból?

A polgármester ugyanolyan stílusban beszél Rétvári Bencéről, mint eddig és ugyanúgy várja a csodát. Pedig Einstein óta tudjuk, hogy ez nem fog sikerülni. „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra és várni, hogy az eredmény más legyen.”

A Káptalan 16. is beragadt nála, képtelen elviselni, hogy az épületben marad Papp László gyűjteménye. Nem fog kiköltözni, hogy utána visszaköltözzön. Április 3. mindent megváltoztatott városunkban is. A választók ítéletet mondtak a jelenlegi városvezetésről is. Azt üzenték, hogy valamit másképpen kell csinálni, mert ez így nem jó, de a vezetés úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Pedig Vácon 30 szavazókörből 28-at megnyertünk!

VO: A bukott képviselőjelölt se érti a választók üzenetét?

Inotay is megszólalt újra, bár ne tette volna! Ugyanúgy minősíti a választókat, a körülményeket, a világot, csak magában nem keresi a hibát. Nem látja még mindig, hogy mekkora öngól volt egy olyan hiteltelen társasággal, mint a Jobbik, közösséget vállalni ! Ilyen párt gyakorlatilag már nincs is. Nincs tagsága, nincsenek szavazói, az önálló indulása bármilyen választáson teljesen esélytelen.

VO: Milyen hatással lesz a város közéletére ez a nagyarányú győzelem?

A váci jobboldali közösség kezdi megtalálni önmagát. Ez a győzelem csak tovább erősít mindenkit, hogy érdemes dolgozni, mert az eredmény nem fog elmaradni. A városunkat vissza fogjuk szerezni a jelenlegi garnitúrától! Újra és újra el kell mondani, hogy kik vezetik a várost: cégeltüntető polgármester, sikkasztó alpolgármester, pénzhiéna alpolgármester, perverz váci náci bizottsági elnök, egyszerű váci náci képviselő, tolvaj bizottsági tag. Ugye milyen szép lista…?