SÉTÁK MOKÁNSZKY ZOLTÁNNAL – ÚJ ZEBRA AZ ÚJHEGYI ÚTON

A baloldali városvezetéssel, bármennyire is nehezített terepnek tűnik, apróbb-nagyobb ügyekben még a jobboldali képviselőknek is sikerül a választóiktól kapott felhatalmazás alapján elvégezni a feladatukat. Sajnos a javaslataikat indoklás nélkül rendszeresen leveszik a napirendről, azzal akadályozzák őket a bizottsági munkában, hogy csak pár hónapja kaptak apróbb pozíciókat, és ami a legsajnálatosabb, a törölt javaslataikat, ha azok mégiscsak megvalósulnak, magukénak igyekeznek feltüntetni. Mokánszky Zoltánnal a napokban tettünk néhány sétát a körzetében, hogy valamelyest képet kapjanak a helyi választók arról, hogy mindezek ellenére mégis hol tud sikereket elérni egy kormánypárti képviselő, és hol vannak ésszerűtlen intézkedések, valamint városházi mulasztások a körzetében.

Régóta elhúzódó probléma oldódott meg áprilisban azzal, hogy a körzetemben az Újhegyi úton zebrát alakítottak ki – nyilatkozta a VácOnline-nak Mokánszky Zoltán a deákvári körzet képviselője.

Ezen a részen nem volt gyalogátkelőhely, a legközelebbi csak az Újhegyi úti óvodánál van.

Nagyon sokan használják a kisváci temetőnél lévő lépcsősort, amihez a lakótelepről csak a Zeke utcán keresztül lehet eljutni. Mivel a forgalom egyre nagyobb, ezért kértem a városvezetést, hogy itt egy biztonságos gyalogátkelőhelyet létesítsenek.

Fotó: VácOnline

Ennek a létesítménynek az építési engedélye már 2020. januárjában le is járt, így már egy nagyon régóta húzódó probléma oldódott most meg.

Sajnos többszöri kérésemre sem foglalkoztak ezzel a gonddal ezidáig, minden költségvetési tervezésénél benyújtottam a lakók ezen igényét, de eddig sajnos semmit sem léptek.

Örülök, hogy végre idén meghallotta a városvezetés az itt lakók kérését és április utolsó napjaira elkészült a gyalogátkelőhely és egy rövid járdaszakaszt is megjavítottak.

A biztonságos közlekedés érdekében halaszthatatlan volt ennek megépülése. Köszönet érte az itt lakók nevében.