EGY FÉRFI A GYANÚ SZERINT ÉJJEL TÁMADT AZ OTTHON ALVÓ ÁLDOZATÁRA ÉS NEM CSAK RABOLT

A váci rendőrök befejezték annak a férfinek az ügyét, aki a gyanú szerint éjjel támadt otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elfutott – írta a Police.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, munkából váci otthonába térve feküdt le aludni 2021. október 24-én este a 47 éves asszony. Hajnali 1 órakor arra riadt, hogy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, hangja alapján férfire tippelt. A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli! A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások.

Mivel az asszony nem engedelmeskedett, a férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is. Felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd az alkartörést és a fején zúzódásokat elszenvedett, súlyosan sérült áldozatát sorsára hagyva és az egyik táskát útközben eldobva elmenekült.

A váci rendőrök hajtóvadászatot indítottak az éjszakai rabló után. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi illetőségű H. Zsolt.

Kihallgatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

Otthonát átkutatva a nyomozók barna és zöld kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, a szakértői vélemény alapján delta-9–THC-t tartalmaznak, ami kábítószernek minősül. A mintavétel a szervezetében a szintén kábítószernek minősülő amfetamint mutatta ki. A 43 éves férfi lakásában megtalálták és lefoglalták az áldozattól elrabolt másik táskát, iratokat valamint személyes tárgyakat, amelyek erősítették a megalapozott gyanút.

Az is kiderült, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésének napján gépjárművel közlekedett annak ellenére, hogy a Váci Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő H. Zsolt ellen a felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettének, kábítószer birtoklása, illetve járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Fotó: Police.hu