CSÜTÖRTÖKÖN IRODALMI EST LESZ A GÖNCÖL HÁZBAN – VENDÉG DR. ILLÉS GYÖRGY A „NINCS HARMADIK ÚT” SZERZŐJE

Tisztelettel könyvbemutatóra hívja meg az érdeklődőket a Göncöl Ház 2022. május 5-én (csütörtökön), 18 órai kezdettel, amelyen a „Nincs Harmadik Út” című legújabb, a napokban megjelent kötetét mutatja be a szerző, dr. Illés György. A népszerű történelmi, ifjúsági és dokumentumregények szerzője, irodalomtörténész beszélgetőtársa Huzsvári Erzsébet szerkesztő lesz.

A regény a koalíciós időkről, az ötvenes évekről és az emigráció életéről szól. Az író a helyszínen dedikál, ahol a könyv megvásárolható.

Helyszín: a Göncöl Ház földszinti kiállítóterme.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkre!

cím: 2600 Vác, Ilona u. 3.,
tel.: 36 20/772-7979;
email: goncol@goneol.hu

***

Dr. Illés György (1950.12.04.) népszerű történelmi és dokumentumregények szerzője, irodalomtörténész, tanár. Kutatási területe az ifjúsági irodalom története, illetve napjaink gyermek-és ifjúsági irodalma. Úttörő, összegző munkája „A magyar ifjúsági irodalom kézikönyve”.

Néhány napja jelent meg az író 31. könyve. A „Nincs harmadik út” című regény a koalíciós időkről, az ötvenes évekről és az emigráció életéről szól. Ebben a kötetében is új színekkel, ízekkel gazdagítva mutatja be a múltat.

Rendszeresen jelennek meg írásai folyóiratokban, rádióban. Mai tárgyú írásaiban groteszk fintorral tekint a világra. Meghökkentő figurákkal népesíti be történeteit, szellemesen csipkelődve, olykor maró gúnnyal ábrázolja a visszás jelenségeket.