ÉPP A VÁCI NAPLÓ OLDALÁN SZEDI SZÉT A VÁCI NAPLÓ CIKKÉT PAPP LÁSZLÓ

„A választás után két nappal kapott értesítést a váci önkormányzat, hogy a Káptalan utca 16. alatti belvárosi ingatlant elveszik a várostól és egy zebegényi alapítvány tulajdonába adják ingyen” – írta a Váci Napló cikke, amelynek tulajdonos-főszerkesztője az a Furucz Anita, aki jelenleg a város hivatalos lapjának is a főszerkesztője, akinek a lapja folyamatos anyagi támogatást kap a városházától. A kialakult helyzetről kérdezte a helyi „független objektív sajtó” (FOS) Matkovich Ilona polgármestert, aki mint minden idők legnagyobb váci ingatlan-kótyavetyélője az alábbi aggodalmaskodó véleményt fogalmazta meg a Káptalan utcai ingatlan kapcsán. „Közvagyont nem lehet csak úgy magántulajdonba adni” című írást jelentett meg a lap. Papp László galériatulajdonos az írás alatt az alábbi közleményt tette közzé:

„Ez egy hazugság cunami, nem fele, de még töredéke sem igaz az itt leírtaknak. Az épület állagát szakemberek felmérték és több mint kétszáz millió a felújítása. Szó sem volt róla, hogy ezt a város bevállalja. Csupán arról van szó, hogy minden nemtelen eszközzel és rágalmakkal felszámolják a gyűjteményt.

Ezt ismerte fel a Dunakanyar Védegylet és a megmentésére sietett. Ezt kormányhatározattal maga Orbán Viktor írta alá. Ez lett volna az utolsó gyűjtemény, amit felszámolnak. Egy fél város izgult érte, hogy ez ne sikerüljön.

  • Felszámolták a Hincz-et,
  • Közép-Európa legnagyobb kályha gyűjteményét,
  • a Sport Múzeumot,
  • a Gádor Gyűjteményt,
  • a Cser Károly Gyűjteményt,
  • a Bor Múzeumot,
  • és bezárva teljes pusztulásra van ítélve a Hajó Múzeum.

A Modern Művészeti Gyűjtemény számos egyedülálló életművel rendelkezik (pl. Kovács Margit Kerámia gyűjteménnyel, váci művészek öt évtizedes gyűjteménnyel, önálló karikatúra múzeum anyaggal és a Dunakanyar művészeink gyűjteményével.)

Talán mégsem itt kellene berendezni a közösségi házat, a civilek találkozó helyét, mivel üresen áll jó ideje a Curia épülete 5–6 szobával és nagy udvarával. Itt lehet igazán jó szabad idő központot kialakítani. Csak önök nem építkezni akarnak, hanem rombolni. Az önök után jövőknek is lesz mit helyre állítani.”

Közvagyont nem lehet csak úgy magántulajdonba adni