INOTAY TÖBB MINT HATEZER SZAVAZATOT BUKOTT A 2018-BAN INDULÓ BALOLDALI JELÖLTEKHEZ KÉPEST

Inotay Gergely irtózatosan sok, 6.130 szavazattal kapott kevesebbet 2022-ben, mint amennyit a külön induló baloldali jelöltek (Fehér Zsolt, Matkovich Ilona, Jakab Zoltán és Juhász Béla) kaptak 2018-ban összesen. A 2018-as 24.889 baloldali szavazóból 2022-ben csak 18.759 támogatta Inotayt. Inotaynak helyben nem sikerült megszólítania a korábbi baloldali szavazóbázist.

Korábban a Fidesz-KDNP utáni második legerősebb párt a Jobbik volt, jelöltjük, Fehér Zsolt 12.824 szavazatot kapott. Ezért is próbálta magáról Inotay Gergely azt hangoztatni a kampányban, hogy ő igazából jobboldali jelölt, csak most a baloldal támogatásával indul. Ez viszont visszájára sült el:

a választók köpönyegforgatónak tartják azt, aki mást hirdet magáról, és más politikai szövetségben indul. A szavak és a szövetségesek ilyen eltérése miatt sok korábbi jobbikos szavazó inkább otthon maradt.

Ugyanakkor a baloldali szimpatizánsok számára is megbocsájthatatlan hibát követett el Inotay, amikor nem szólította fel lemondásra a váci náci képviselőket, hanem mentegette őket és kiállt mellettük. Sőt, Fehér Zsolt váci képviselő perverz írásait is szó nélkül hagyta, pedig attól mindenkinek felfordult a gyomra. A hasonló témákra kényes, főleg városi liberális szavazók így nem tudtak lelkesedni Inotayért. A korábban Matkovich Ilonára, Jakab Zoltánra és Juhász Bélára voksoló 12.035 szavazó egy része így már nem támogatta Inotayt.

Arról nem is beszélve, hogy Inotay helyi kampánya sem bizonyult túl erősnek.

Alpolgármesterként nem tudott sikert felmutatni, semmi lényeges nem kötődik hozzá. Sokszor posztolt központi konzerv anyagokat, vagy gyér érdeklődés mellett megtartott standolások, gyűlések képeit. Az aláírásgyűjtés időszakának erejét és lendületét nem sikerült fenntartania.

Folyamatosan személyeskedve támadta Rétvárit, de ezzel csak saját karakterét tette dühössé és agresszívvá.

Egyetlen témája volt, amivel egy-két országos írott médiumba sikerült beverekednie magát: plakátjai megrongálása. Ettől is hiába remélt plusz szavazatot, a választókat nem hozta lázba.

Semmit sem tudott felmutatni, csak az Orbán-kormány elleni gyűlölet helyi halvány változatát. Ez pedig mind Vácon, mint a választókerület többi részén is kevés volt.