FRISSÍTÉS!!! – A KÖLTÉSZET NAPJA VÁCON IDÉN MEGLEHETŐSEN „ARBÓNYÚZOSRA” SIKEREDETT, HISZEN EGY FÉRFI PROSTITUÁLTKÉNT IS MŰKÖDŐ ELŐADÓ SZÓRAKOZTATTA A VÁCI NAGYÉRDEMŰT

Az előadó csütörtök délelőtt megkereste szerkesztőségünket, és kihangsúlyozta, hogy nem a városvezetés megbízásából tartotta a költészet napi performanszát, az előadás saját kezdeményezése volt. Mind művészként és mind magánemberként is elhatárolódik a jelenlegi váci városvezetéstől, sajnálatosnak tartja, hogy cikkünkből ez nem derül ki pontosan.

***

A városházi kommunikáció szatellit-lapja „Versektől volt hangos a váci főtér a magyar költészet napján” címmel közölt egy írást arról, hogy a város egy zenés performansszal ünnepelte meg a magyar költészet napját: „idén is a Fehérek temploma előtt adott elő pár versfeldolgozást az arra járó embereknek, akik amellett, hogy meghallgathatták (…), el is szavalhatták kedvenc költeményüket a megjelentek előtt” – írta a mértékadó Váci Napló. Azt kell látnunk, hogy a váci náci, pornóújság-szerkesztő Fehér Zsolt vezette kulturális élethez szervesen illeszkedő volt e fellépés, hiszen a gitáros-énekes szerző (egy magánemberként vállaltan férfi prostitúcióból élő) tartott előadást a városháza előtt, aki jelenleg a méltán elhíresült, egykor Anettka vezette BudapestTV főmunkatársa.  Az előadónak 2013-ban egy baloldali budapesti kerület rendkívül jól fizető kultúros posztjából egy HírTv-s híradás miatt azért kellett távoznia, mert kiderült a mellékállása. Arról tanúskodik egy friss szex-szolgáltatásokat közvetítő weboldal is, hogy ez mára is aktívan megmaradt.  

Nyilván bonyolult megítélni – ettől lapunk tartózkodna is – egy-egy művészeti produkció, egy-egy művészember életét, kiváltképp a hálószoba titkait, de Vácon látnunk kell sajnos, hogy lassan kimondható, hogy a létező előadóművész palettából szigorúan vagy csak Inotay rokonai vagy csak a Matkovich-klán csatolt részei jelenhetnek meg a nagyérdemű előtt.

Persze az is meglehet, hogy csak önkéntes „ajándékként” kapta meg a város e jobb sorsra érdemes ünnepnapi előadását, de ebben az agyonszabályozott városban e fontos kulturális napon nem biztos, hogy a magyar előadóművészek széles palettájából ma e mostani bizonyult volna a legrangosabb előadónak, illetve neki sikerült volna leginkább József Attila születésnapján városunk hírnevét öregbítenie.

A 2013-as hírek alapján az előadó mentálisan sérült emberek rehabilitációjával is foglalkozott és évente több millió forint közpénzt vehetett fel egy budapesti kerületben. Ennek ellenére a művész másodállásban mégis szívesen dolgozott férfi prostituáltként.  Házhoz ment, de a lakásán is sort lehetett keríteni egy-egy aktusra. „Igazán férfiakkal tudok úgy feloldódni és jól érezni magam, és férfiakkal is foglalkozom már 12 éves korom óta. (…) Részben kezelek, részben pedig nem titkolom, hogy szeretem csinálni, hogy járnak föl hozzám és őket kényeztetem. (…) Van, aki egy kis masszást kér, van, aki egy kis simogatást, van, aki egy kis orális kedveskedést. Van, aki egész komolyabbat, tehát tényleges aktusokat szokott kérni. Minden előfordul a praxisomban” – vallott a HírTV rejtett kamerás felvételén a művész.

A Rosszlányok.hu oldalon – amelyre  egyik olvasónk hívta fel a figyelmet – ott van a művész 2022. február 15-i egy évre szóló friss regisztrációja egy reneszánsz festő álnevével, amelyben a „kezdők specialistájaként” hirdeti magát! „Kényeztető erotikus masszázs urak, párok részére. Orál, anál, extra élvezés… egész nap, nálam-nálad!”

Újra állítjuk, hogy egy gitáros előadó művészete tényleg nem csupán a mellékállású erotikus szolgáltatásai alapján ítélhető meg, de az mégis csak miképpen történhetett meg egy püspöki városban, a Szent Mihály templom romjai és a Fehérek temploma előtt a magyar költészet napján, hogy csak pont ő adatott nekünk?

Fehér (Zsizsik) Zsolttól már tényleg nem kérdezünk semmit sem, csak újra és újra elmondjuk a konzervatív Vác követelését, hogy TÁVOZZON MINÉL HAMARABB A KÖZÉLETBŐL, és Matkovich Ilonától továbbra is érdeklődéssel várjuk a választ – aki máig nem volt képes lerugdosni magáról a náci, perverz frakciótársát –, hogy

hova lett annak a Váci Irodalmi Szalonnak a vezetője belőle, aki egykor a szerinte való magyar szellemi élet legjelesebb alkotóit hívta meg vendégül, a nácikkal közösséget sohasem vállaló Morcsányi Gézát, Parti Nagy Lajost, Varró Dánielt, Závada Pált, Geszti Pétert, Kornis Mihályt, Esterházy Pétert?

Tényleg e költészet napi nívó marad már csak nekünk?

A váci tárlatok és kiállítások bezárása és elüldözése, a rangos váci kulturális rendezvények light-ossá tétele után hová tarthat még a váci kulturális lejtmenet?

(Mivel nem az előadó személyeként, hanem mint csak egy helyi kulturális jelenségként érdekes ez a történet, ezért a cikkünkben állított tényeket igazoló linkeket ezúttal nem helyeztük el a cikkünkben, de a kételkedőknek szívesen elküldjük levélben a tényeket megalapozó dokumentumok elérhetőségeit. 18-as karika mindegyiken!)