INOTAY GERGELY MÉG A VÁLASZTÁS HETÉBEN IS ARRÓL BESZÉL, HOGY EL KELL TÖRÖLNI AZ ORBÁN-FÉLE REZSICSÖKKENTÉST

Inotay Gergely friss választási interjújában azt mondta, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi állapotában nem jó. Ezzel csatlakozott azon népes baloldali politikusokhoz akik szerint a rezsicsökkenés ostobaság és jelen formájában tarthatatlan.

A szokásos baloldali szöveggel támadta Inotay az Orbán-féle rezsicsökkentést: „Adjunk többet a rászorulóknak és ne azoknak, akik a kerti medence fűtésére használják a rezsicsökkentést. Költsünk inkább az utak felújítására, hiszen a választókerületben is rengeteg a kátyús, rossz mellékút, amit nem érdemelnek meg a helyiek.”

Márki-Zay Péter már többször elmondta, hogy

a baloldal győzelme esetén eltörölnék a rezsicsökkentést, és az emberekkel fizettetnék meg az elszabaduló energiaárakat.

Ez pedig azt jelentené, hogy a családoknak a jelenlegi rezsiárak négyszeresét kellene befizetnie. Ez elviselhetetlen terhet jelentene számukra.

Azonban azt is Márki-Zay Pétertől tudjuk, hogy milyen lenne a rezsicsökkentés baloldali módra:

„Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”

Inotay Gergely korábban már kikotyogta, bár nem lett volna szabad, hogy olyan megszorításokat terveznek amelyekről a választások előtt nem lehet beszélni.

Ezek után már azt is tudjuk, hogy a háttérben, Ferjancsics Lászlóval már készülnének arra hogyan adjanak életvezetési tanácsokat a váciaknak, hogy hogyan fürödjenek kevesebbet és hogyan éljenek áram nélkül.