INOTAY MEGINT HAZUDOTT, DE GYORSAN LEBUKOTT – MOST AZ ACSAI ISKOLÁRÓL TERJESZTETT ÁLHÍRT

Inotay Gergely baloldali képviselőjelölt kétségbeejtő helyzetében minden határt átlép, a gyerekek jövője se szent neki, simán riogat az iskolájuk bezárásával, csakhogy politikai esélyeit ezzel megpróbálja javítani.

Inotay az alábbiakat nyilatkozta egy helyi balos portálnak: „Mondok egy példát: Acsán pár éve felújították az iskolát. Ez nem lehetett egy reális és a község által elvárt fejlesztés, amikor azt látták, hogy a gyerekszám jelentősen esik vissza, és néhány éven belül ezt az iskolát be fogják csukni. Most úgy állnak, hogy jövőre már – ha jól tudom – Acsán nem lesz iskola, egy felújított épület ott fog állni üresen.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy Acsán mintegy 57 fővel működik az alsó tagozatos általános iskola. Egy iskola működéséhez ma Magyarországon a minimum létszám 14 diák, tehát az acsai ennek a több mint négyszerese.

2018-ban újították fel az épületet, hogy a gyerekek jobb körülmények között tudjanak tanulni, és kevesebbe kerüljön az épület fenntartása.

Az iskola bezárását senki se tervezi.

Az óvodát is tavaly újította fel kormányzati támogatásból az önkormányzat, mert van gyerek utánpótlás. Sőt, TOP PLUSZ forrásból mini bölcsőde építésére is nyertek támogatást.

Hiába hazudik Inotay a hatalomért, sorozatosan lebukik.