AZ UTCA EMBERÉNEK VÉLEMÉNYE: INOTAY INAKTÍV, HOZZÁ NEM ÉRTŐ, MÁSOK IRÁNYÍTJÁK ÉS SZÁNALMASAN KÖPÖNYEGFORGATÓ

Inotay Gergelyt egykor jámbor tanítónak ismerték, vannak, akik szép emlékeket hordoznak ebből az időből róla. Ugyanakkor politikusként egy karakter, teljesítmény és jövőkép nélküli, mindent csak ellenezni tudó báb lett belőle.

A legtöbben azt vetik szemére, hogy hittanárból hogy lett baloldali politikus, ami tűz és víz. Először civilként indult az önkormányzati választáson, de úgy nem jutott be, mindössze száz szavazatot kapott.

A jobboldali pártoknál nem lehetett jelölt. Hatalomvágyból azonban beállt a baloldali pártok jelöltjei közé és végül így ért célt 2019-ben. Sokak szerint, akiben egy kicsi tartás is van, az nem vállal be egy ekkora pálfordulást a politikai hatalomért.

De Inotay megtette, akkorát fordult a politikában, mint Ferjancsics László.

Senki se gondolja Inotayról, hogy eddig bármilyen lényegi kérdésben is ellent mert volna mondani Matkovichnak, Fehérnek, Ferjancsicsnak, Iványinénak vagy akárcsak Kiss Zsoltnak is. Mindenben követi a többiek véleményét, és nem is látszik rajta még az irányítás szándéka sem.

Pedig a város második embere. Nagy a vágya, hogy beleüljön egyre magasabb sarzsival járó székekbe, de ott már nincs terve, mihez kezdjen a politikai pozíciója nyújtotta lehetőségekkel. A tipikus vatta politikus, mameluk.

A hozzá nem értését jól mutatja, hogy a rábízott területeken inkább Fehér Zsolt aktív.

  • A kultúrában már a Vigalomból is csak Vigalom light maradt,
  • az oktatás területén lebénult az önkormányzat,
  • és a civilek élete sem lett könnyebb Inotayval.
  • Nem ért hozzá, és annyira fél a konfliktustól politikus társaival, hogy inkább nem is akar semmit.
  • Inaktivitását a kormány szidásával próbálja ellenpontozni, de ez a baloldali törzsmagon kívül kevesek számára elfogadható kifogás.

Így lett Inotay a kirakat figura, mert se akarata, se ereje, se jövőképe. Csak a meghasonlottsága a neveltetése és mostani pártállása között. Önmaga és városa árnyéka.