HA KORMÁNYRA KERÜLNÉNEK INOTAYÉK, ELINDULHATNA A FEGYVERSZÁLLÍTÁS UKRAJNÁBA

A magyar baloldal a világ több pontján is megígérte azt, hogy ha kormányra kerül, akkor azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, elkezdi a fegyverszállítást Ukrajnába és bevezeti a szankciókat az Oroszországból érkező energiára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, hangsúlyozva, hogy ezt meg kell akadályozni. Inotay Gergely folyamatosan bálványozza Márki-Zay Pétert, és egy szóval sem hajlandó elhatárolódni a baloldali miniszterelnök-jelölt szavaitól, melyekben fegyvereket és katonákat ígért Oroszország ellen.

Gyurcsány Ferenc az alábbiakat írta:

  • „Pocsék ember leszel, vagy meghalsz [Ukrajnáért]. Melyiket választanátok?” (Facebook, 2022.03.25.)

Márki-Zay Péter ezeket mondta:

  • „Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” (ATV Egyenes beszéd, 2022. február 22.)
  • „Magyarország a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának. … Hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” (Partizán, 2022. február 13.)
  • „Csatlakozni kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU emellett döntene.” (Der Tagesspiegel, 2022. február 23.)

Szijjártó Péter mondta:

a nemzetközi politika világában az elmúlt napokban többen is azt követelték, hogy Magyarország engedje át az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat, sőt – folytatta – „szállítsunk mi magunk is fegyvert Ukrajnának”. „Ez rendkívül veszélyes lenne”, ez Magyarországnak a háborúba való belesodródását kockáztatná – mondta a magyar diplomácia vezetője.  Szijjártó Péter szavai szerint egyre több helyről lehet visszahallani a nemzetközi politikai életben, hogy a magyar baloldal a világ több pontján is megígérte, ha kormányra kerül, azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, azonnal elkezdi a fegyverszállításokat Ukrajnába, és azonnal bevezeti a szankciókat az Oroszországból irányuló energiaszállításokra – sorolta. A magyar baloldal vezetői, Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc is világossá tették, hogy ők ezeknek a követeléseknek azonnal helyt adnának – mondta.  A miniszter kijelentette: ez rendkívül veszélyes Magyarország szempontjából.

Ha meg akarjuk akadályozni, hogy Gyurcsány, Márki-Zay és Inotay engedjék a háborúba belesodorni hazánkat, ha nem akarjuk, hogy magyar fiatalok haljanak meg az ukrán fronton, akkor április 3-án kell megállítani a baloldalt!

– mondta korábban a váci Fidesz.