EGY JOBBOLDALI RENDEZVÉNY LÁTOGATÓIT CÉDULÁZÁSSAL IGYEKEZTEK MEGREGULÁZNI? – OLVASÓI LEVÉL

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy rengetegen kaptak figyelmeztető cédulát Rétvári Bence művelődési házban megrendezett nagygyűlése után, de a napokban egy olvasónk azt írta, hogy tudomása szerint még bírságolásra is sor került. Inotay rendszeres, szabálytalan parkolásáról már írtunk, amely pár száz méterre van csak a művelődési háztól, oda már érdekes módon sohasem érnek el a közteresek. Most olvasónk hívja fel a figyelmet arra a városházi, kicsinyes bosszúra, amely az óriási sikerrel megrendezett, jobboldali rendezvény látogatóit cédulázással igyekezett megregulázni. 

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Kíváncsian várom a művelődési házban az e hét szerdára meghirdetett bal oldali kampányzáró eseményt. Részt fogok venni azon is. Történt ugyanis, hogy bátorkodtam 20 éves lányommal részt venni Rétvári Bence rendezvényén, aminek retorzió lett a vége.

Már eleve különös volt, hogy a baloldali városvezetés a jobboldali jelöltet miért engedi be a művelődési házba? Megkaptuk rá sokan a választ még aznap este. Amit kaptunk, azt nem a nyuszi tojta, hanem a város vezetése küldte azoknak, akik mertek elmenni a jobboldali rendezvényre.

A tény az volt, hogy tele volt az épület, közel 800 ember lehetett a művelődési házban. Rengeteg autó parkolt a környéken. Erre a város vezetése is számított. Ezért küldte ki hűséges bérenceit a közterület-felügyeletet, akik rendesen osztották a céduláikat.

Mi volt ez, ha nem csőbe húzás? Minek értelmezzük ezt? Miért nem azért küldték a hűséges kutyákat, hogy figyelmeztessenek minket, mielőtt leparkolunk, hogy nem szabad. Tehát ilyen érdekes módon regulázzák meg a meglett felnőtt embert, ha el mer menni egy jobboldali rendezvényre. Érdekes múltat idéző, baloldali, sunyi retorzió ez!

Azért így a választási hajrában kérdezem én Matkovich IIonát és Inotay Gergelyt, hogy számoltak–e?

Ha 800 fő volt a rendezvényen és csak 120 autó állt a környéken, ebből csak 80 kapott mondjuk cédulát. Ennek a 80 személynek van egy 5 fős családja (férj, gyerek, szülők). Ez már 400 szavazat. Az 5 fős család minden tagja elmondja 5 embernek hogyan járt. Ezt elmondja a munkahelyén, a rokonoknak, a boltban. Akkor ennek az eredménye 400×5, ami 2000 szavazatot jelent. Ha jól tudom, olyan 1500–1800 háztartás van egy körzetben. Egy háztartásban legalább 2 fő szavazó van, de akár több is. Országosan tudjuk, hogy a szavazók 50 %-a él a választási jogával. Tehát több, mint egy körzetnyi szavazó értesült arról, hogy milyen szép csomagot küldött nekünk Matkovich Ilona és Inotay Gergely nyuszija. Inotay úr kicsit elgondolkodhatna azon, hogy 2000 ember hova fogja húzni az x-et és ez az ő általa megszerezhető szavazatokat milyen mértékben csökkenti?

Megjegyzem, a 20 éves gyermekem a koncertre jött, és szavazati joga van. Természetesen elmesélte az iskolában és a baráti körében hogyan jártunk. Minden bizonnyal a fiatalokban nyomot hagy az ilyen hozzáállás és kialakul egy vélemény a mostani városvezetésről és a baloldalról.

Várom a szerdai napot. Megnézem, hogy mennyi autó fog parkolni a környéken és azt is, mennyien kapunk újra ajándékot. Vagy a baloldali eseménynél a közterületesek csak hajbókolni jönnek?

De az is lehet, hogy nevetni fogok azon, hogy csak lézengenek a rendezvényen az emberek.