ZAJLIK A FELÚJÍTÁS, ÉRKEZIK A VÁCI KÓRHÁZ KONYHÁJÁNAK BERENDEZÉSE IS

Állnak a könnyűszerkezeti falak a Váci Jávorszky Ödön kórház teljes felújítás alatt álló konyhájában. Mint arról korábban beszámoltunk az Egészséges Budapest Program keretében zajló rekonstrukciós munkálatok során a munkafolyamatokat úgy szervezték, hogy több szakág tudjon egyszerre dolgozni, hogy március végéig az építőmesteri munkákkal végezni tudjon a megbízott kivitelező – tudósította a helyszínről a 0627.

Mint az a képeken is látszik, a legutóbbi állapothoz képest nagy előrelépés történt.

Bontással kezdték a munkálatokat, miközben a gépész és az elektromos kivitelező folyamatosan dolgozott. Ahhoz, hogy ez a két szakág a munkáját folyamatosan tudja végezni, kezdetben a szerelt falakat egy oldalról zárni kellett, mert ehhez tudtak igazodni. Mostanra már a szerelt falak festését készítik elő, miután a másik oldalt is lezárták. Az alaprajzi kiosztásnak megfelelően könnyűszerkezetes, úgynevezett gipszkarton falak készültek el. Emellett pedig már az aljzatbetonozás is megtörtént.

A felújítás mellett már érkeztek konyhai felszerelések is a mai napon. Tálcatárolók, tálcák sorakoznak és a tervek szerint hamarosan birtokba vehetik a teljesen felújított tálaló konyhát a kórház munkatársai.

Az egykori nővérszálló bontása is lezajlott e hónapban és már a romok eltakarítása is megtörtént.