TÖBB SZÁZMILLIÓS FEJLESZTÉS HAZÁNK EGYIK MEGHATÁROZÓ TEJIPARI VÁLLALATÁNÁL – LÁTOGATÁS A NASZÁLYTEJ ZRT. ÜZEMÉBEN

A Naszálytej Zrt. Magyarország egyik meghatározó tejipari vállalataként küldetésének tekinti, hogy gazdag termékkínálatán keresztül segítse az egészséges életmódra törekvő, a tejet és a tejtermékeket naponta fogyasztók széles körét – tudósította a DunakanyarRégió. E cél érdekében folyamatosan fejleszti az üzemben a feldolgozó technológiát, bővíti kapacitását. A közelmúltban adták át a váci üzemben azt a több százmilliós fejlesztést, melyhez a magyar állam 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

A modern, a legigényesebb közegészségügyi feltételeket kielégítő üzemben Sallai Attila vezérigazgató és vezető munkatársai mutatták be a korszerű gyártósort dr. Rétvári Bencének, a térség országgyűlési képviselőjének, aki a szalagról legördülő termékek láttán az önellátás jelentőségét hangsúlyozta.

Rétvári Bence látogatása a több százmilliós fejlesztésű üzemben, melyhez a magyar állam 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. – Fotó: VácOnline

– A koronavírus-járvány okozta válság is megmutatta, mennyire fontos, hogy minden ország minél inkább tudjon az önellátásra támaszkodni. Erre még inkább rávilágít az orosz-ukrán katonai konfliktus. Nagyon fontos, hogy minden országnak meglegyen a kapacitása ahhoz, hogy a legalapvetőbb termékekből el tudja látni magát. Ezek között elsőbbséget élveznek az élelmiszerek. Ilyenek például a tejtermékek is – mutatott rá az igényes csomagolásban sorakozó termékekre.

– Ezért tartjuk fontosnak, hogy a magyar tulajdonban lévő, magyar alapanyagot feldolgozó élelmiszergyárak minél korszerűbb technológiával, minél hatékonyabban, minél piacképesebben és versenyképesebben tudjanak működni. Ezért támogatta a magyar állam 142,5 millió forinttal a Naszálytej Zrt. termelésfejlesztő beruházását – mondta.

A gépsor mellett tartott szakmai tájékoztatót hallgatva jóérzéssel jegyezte meg az országgyűlési képviselő, hogy a Naszálytej Zrt. és elődei hosszú évtizedek óta Vác és a környék egyik nagy tejfelvásárlója és munkáltatója is.

Sallai Attila vezérigazgató elmondta, hogy naponta mintegy 150 ezer liter tejet állítanak elő a váci és a miskolci termelőüzemükben.

Ehhez fűzte hozzá dr. Rétvári Bence, hogy a tejüzem generációk óta a váci és a környéken élő családok százainak adott megélhetést.

Gyártósoron készülnek a friss és egészséges termékek – Fotó: VácOnline

A gyártósor egy pontjánál arról beszélt: jó érzés azt tudni, hogy Naszálytej Zrt. termékeit országszerte a családok millió fogyasztják.

– Akkor lehet Magyarországnak jövője, ha az ilyen magyar cégek hosszú távon eredményesen tudnak működni, folyamatosan tudják bővíteni termékkínálatukat, akár a külföldi piacon is meg tudnak jelenni. De az egész ország biztonsága szempontjából is nagyon fontos, hogy ezek a cégek saját lábukon tudjanak állni. Legutóbb másfél éve jártam itt és jó érzéssel állapítom meg, hogy nemcsak a gépek újultak meg, hanem a termékcsalád is bővült és nagyon látványos a termékek csomagolása, esztétikus, igényes kivitelben „kínálják” magukat – monda elismeréssel dr. Rétvári Bence, aki gratulált a Naszálytej Zrt. vezetőinek és dolgozóinak az elért eredményekhez.

– Magyar tejalapanyagot dolgozunk fel saját magyar termelőktől, a fele tejünk már saját tulajdonosi körből származik – ismertette Sallai Attila.

Milliók fogyasztják a finom termékeiket – Fotó: VácOnline

A vezérigazgató elmondta, hogy a COVID-járvány kétéves időszakában is folyamatosan dolgoztak, hogy biztosítsák a lakosság számára az alapvető élelmiszereket.

– A jelenlegi kritikus, nehéz időszakban is folyamatosan, nagyobb fennakadások nélkül dolgozunk. Ebben segítség az eddiginél is korszerűbb technológia, amit a pályázati támogatásnak is köszönhetünk. A jobb műszaki technológia a még hatékonyabb termeléssel és piacképesebb termékkel párosul, mellyel a lakosság egészséges táplálkozásához is hozzájárulunk – mondta Sallai Attila, a Naszálytej Zrt. vezérigazgatója.

(Vetési)

Hazai díjnyertes termékek – Fotó: VácOnline