MATKOVICH OROSZ NYELVVIZSGA-PÓTLÉK BOTRÁNYA

Matkovich Ilona Vác Város polgármestere a váci adófizetők kontójára 2019. októbere óta összesen 672.510 forintos orosz nyelvvizsga-pótlékot vesz fel, hogy első kézből tájékozódhasson Putyin akaratáról. Matkovich az orosz nyelvismeretét korábban egy középfokú nyelvvizsgával igazolta.

A váci adófizetők a polgármesteri illetményt súlyos tízezrekkel egészítik ki minden hónapban, azért hogy Matkovich eredetiben olvashassa a Putyini propagandát. Mindeddig a váci büdzséből 29 hónap alatt Matkovichnak összesen 672.510 forintot számfejtettek Putyin anyanyelvének ismeretéért.

Matkovich közösségi médiában közzétett videója feltűnést keltett a napokban, amelyen saját bevallása szerint ukránul olvasott. A döcögősre sikerült olvasása egyáltalán nem győzte meg követőit, akik kifejezetten nehezen tudták beazonosítani a felvételen hallott nyelvet.

 

A követők közül akadt, aki hozzászólásában kételkedésének hangot adva megjegyezte, hogy szerinte a videón ukrán helyett oroszul beszélhet Matkovich, aki inkább még válaszra sem méltatta kommentelőjét.