MÁRKI-ZAY, KARÁCSONY, INOTAY FÓRUM VÁCON: MEGSZORÍTÁSOKRA KÉSZÜL A BALOLDAL

Két baloldali miniszterelnök-jelölt, Donáth Anna és a baloldal váci jelöltje, Inotay Gergely  közös utcafórumot tartottak 18 nappal a választások előtt Vácon. Itt egy lakossági kérdésre Inotay Gergely országgyűlési képviselőjelölt beismerte: ha nyernének az április 3-i választásokon, akkor megszorítások következnének. Ugyanakkor figyelmeztetett: „kis se lehet mondani, mi lesz harmadika után.” Inotay Gergelynek sikerült több kamera előtt elszólnia magát, ezzel leleplezve a teljes baloldalt.

Itt látható a videó, amin Inotay Gergely beismeri, hogy a baloldal megint megszorításokra készül:

 

Inotay kijelentésével együtt vegyük figyelembe azt, hogy miket hallottunk eddig baloldali képviselőktől és a miniszterelnök-jelöltjüktől:

  • „nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért”,
  •  „nem ördögtől való gondolat a napidíj és a vizitdíj”,
  • „micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni”,
  • a 13. havi nyugdíj visszaadása böszmeség,
  •  „teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett”,
  • „én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak”.

Most pedig azt halljuk Inotay Gergelytől, hogy „ki se lehet mondani, hogy mi lesz harmadika után, hogy miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről…”

Ne feledjük, Gyurcsány Ferenc már az őszödi beszédben is elmondta, hogy a kampányban hazudnak, és titokban tartják a választás utáni valódi terveiket: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.” Inotay Gergely viszont nem tudta titokban tartani, miről beszélnek valójában egymás között a baloldali politikusok, hanem kikotyogta, hogy tőlük megszorításokra kell számítani.

Innen is látszik, hogy a baloldal semmit sem változott, most már biztosra tudjuk, hogy ha hatalomra jutnak

  • eltörlik a minimálbért,
  • eltörlik és a 13. havi nyugdíjat,
  • eltörlik a családtámogatásokat,
  • adót fognak emelni,
  • csökkenteni fogják a béreket.

A baloldal a legsikeresebb időszaknak tartja azt a Bajnai-kormányt, amikor 12%-os volt a munkanélküliség, 15 ezer pedagógus és 6000 egészségügyi dolgozó veszítette el a munkáját, több százezer nyugdíjast fosztottak meg a 13. havi nyugdíjtól és több százezer embertől vettek el egy havi bért. Ez a minta a baloldal számára, és most legalább mindenki megtudhatta, hogy újból erre készülnek.

Az érdekesség az, hogy Inotay Gergely maga is pedagógus, akitől szintén elvettek egy havi bért, aki valószínűleg meg is tud nevezni olyan kollégát, akit elbocsátottak 2010. előtt, mégis ahhoz a baloldalhoz tartozik. Talán erre mondják azt, hogy van bőr….

Inotayt hallgatva pedig még igazabbá válik a mondás, kutyából nem lesz szalonna, így a baloldal sem ért máshoz, csak a megszorításhoz.