JUHÁSZ BÉLA MÁR VISSZAFIZETTE JUTALMÁT – INOTAY MIKOR FOGJA?

Inotayék Váca és Juhász Béla Sződligete számos működésbeli hasonlóságot mutat, a számos egyezések egyike, hogy szeretik megjutalmazni magukat, majd erről aztán nagyokat hallgatni a választóik előtt, közben pedig komor arccal értekezni a kormány településeiket sújtó pénzügyi megvonásairól. Mint arról már írtunk, Juhász Béla Sződliget momentumos polgármestere a pandémia megszorításai és a rendkívüli helyzetében nem nagy publicitást adva (mondjuk ki: stikában!) megszavazott magának 2020 novemberében 1,6 milliós jutalmat, s miután lebukott, ugyanez év decemberében a sződligetiek felháborodására és sajtónyomásra megígérte, hogy civil szervezetnek adja majd e kétes körülmények között felvett összeget. Győztek a sződligetiek – Juhásznak szégyen szemre vissza kellett adnia a saját magának megítélt jutalmát. Inotayék 2021 decemberében vélték úgy, hogy „megérdemelték” a jutalmat, így mostantól fogva érdeklődve várja Vác közvéleménye, hogy a három alpolgármester és maga a polgármester mikor érzi úgy, hogy vissza kellene tenniük a megítélt összeget a köz kasszájába?

Juhász persze nem kapkodott, és nem is annyira önként tette ezt, hiszen a Pest Megyei Kormányhivatal szólította fel rá, és csak 2022 februárjában jelentette be, hogy Iványi Gábor többmilliárdos adócsaláson kapott Oltalom Karitatív Egyesületének ajándékozta a felvett összeget. (Persze a „hiteles dokumentumban” kitörölve olvashattuk csak a konkrét összeget, de miért lenne kételkedni valója az olvasónak benne, aki magát Igazmondó Juhásznak nevezi?)

De végül is csak visszafizetett 2021. szeptember 29-én 1.094.058 Ft-ot a községi kasszába.

Sződliget Nagyközség Képviselő-testületének 2021. szeptember 10. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből, amelynek tárgya volt a 131/2020. (XI.9.) számú polgármesteri határozat visszavonása:

Sződliget Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 56/2021. (IX.1O.) határozata
Sződliget Nagyközség Képviselő-testülete a 131/2020. (XI.9.) Képviselő-testületi határozatát visszavonja.

Felkéri Juhász Béla polgármestert, hogy az eredeti állapotot állítsa vissza 15 napon belül.
Felelős: polgármester

Határidő: 2021. szeptember 25.

Juhász Béla levele Pest Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztálynak,  dr. Danka Ferenc főosztályvezetőnek: 

Tisztelt Főosztályvezető Úr!
Mellékelten megküldöm a 131/2020.(XI.9.) számú polgármesteri határozat visszavonásáról született 56/2021.(IX.10.) számú Képviselő-testületi határozatot, valamint a határozatban foglaltaknak megfelelően a jutalom visszafizetését igazoló tranzakció pénzügyi bizonylatát.
Sződliget, 2021. szeptember 29.

És végül a bankszámla-kivonat, amely igazolta a visszafizetést:

Vác közvéleménye a Sződligeten történtek után érdeklődve várja az Összefogás számos vezetőjének hasonló döntését.