INOTAY JELÖLTTÁRSA BEISMERTE: JOGTALANUL VETT FEL 1,6 MILLIÓ FORINT KÖZPÉNZT

A címben említett beismerést persze barokkos túlzás egyáltalán beismerésnek nevezni, hiszen az a sződligeti közélet közismerten antidemokratikusan zajlott le, Inotayék váci demokráciafelfogásának, községi kiskirályságának egy fokkal lábszagúbb változataként. Történt ugyanis, hogy 2022 februárjában bejelentette Juhász Béla momentumos polgármester, hogy Iványi Gábor többmilliárdos adócsaláson kapott Oltalom Karitatív Egyesületének ajándékozta a még 2020 novemberében önmagának jogtalanul megszavazott összeget. A sződligeti demokratikus állapotokra jellemzően ennek semmi nyoma sincs a település honlapján, nincs benne a 2021 júliusi önkormányzati anyagok között, és máshol sem található semmiféle erről szóló határozat, jegyzőkönyv sem. Tehát a magát dörzsöltnek vélő polgármester igyekezett semmilyen nyomát nem hagyni annak, hogy a júliusi testületi ülésen visszavonatták az önjutalmazásáról szóló határozatát, illetve cinikusan egy videó tanúskodik az ügyről, amibe csupán egy visszavonandó rendelet számra hivatkoznak, így csak az tudja, hogy miről volt szó, aki naprakészen fejben tartja az összes sződligeti rendelet számát.

Inotayék Váca, Juhászék Sződligete, ahogy a Tanúban fogalmazták, igaz lehet: „egy brancs ez!”

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy Juhász Béla Sződliget momentumos polgármestere a pandémia megszorításai és a rendkívüli helyzetben nem nagy publicitást adva (mondjuk ki: stikában!) megszavazott magának 2020 novemberében 1,6 milliós jutalmat, s miután lebukott, ugyanez év decemberében a sződligetiek felháborodására és sajtónyomásra megígérte, hogy civil szervezetnek adja majd e kétes körülmények között felvett összeget.

Juhász nem kapkodott, hiszen csak idén jelentette be, hogy Iványiék fent említett, zavaros alapítványába tol bele bizonyos összeget.

A posztjában a következőket írta: „A múlt évben tettem egy nyilatkozatot, hogy a polgármesteri jutalmamat a civileknek ajánlom fel. A kormánypárti propagandaoldalak folyamatosan támadtak. Felszólítottak, hogy mondjam meg, mire fordítottam a pénzt és kit támogattam vele. (…) nyilvánosságra hozom, mert annyira felháborít az, amit a hatalom tesz Iványi Gáborral és az Oltalom Karitatív Egyesülettel.”

A meglehetősen szemforgató módon előrángatott evangéliumi idézettel feltupírozott közleményében a „hiteles dokumentumban” kitörölve olvashattuk csak a konkrét összeget, de miért lenne kételkedni valója az olvasónak abban, aki magát Igazmondó Juhásznak nevezi?