GÁBOR CSABA: INOTAY, AZ ÁLSZENT BÉKEHARCOS

„Elég volt a sárdobálásból, az állandó háborús hangulatból!” – olvashatja az a cseppet sem szerencsés polgár, akinek a postaládájába betoltak a „Hazai pálya” nevezetű sajtpapírból. A hitvány reklámlapocska nagy mértékben tartalmaz Inotay Gergelyt, köpködést és fröcsögést, no meg az elmaradhatatlan rejtvényt. Ezt még nem készítettem el, de reménykedem benne, hogy legalább a megfejtésben megkaphatjuk, miért is lenne érdemes voksunkat erre a fickóra adni.

Valami ígéretet… Valami programot… Valami felfestett jövőképet… Próbálkoznak ezzel az első két lapon, általánosságokban, banális és homályos „ami rossz volt, az majd jó lesz” semmiséggel, de persze ezeknek a sarkalatos pontjai 90%-ban arról szólnak, hogy a Fidesz ROSSZ, a Fidesz mit csinált, de mi pont nem azt fogjuk. Hogy mit? Hát az ellenkezőjét, mint valami inverz Fidesz. Világuk Fidesz-centrikus, függőségbe kerültek, önmagukat csak a kormánypárt ellenében tudják meghatározni, esténként az ágy alá néznek, nem lapul-e ott egy Rétvári, vagy egy Orbán…

Mondanom sem kell, mennyire szegényes és egyértelműen messzire világló, hogy sem tervük, sem elképzelésük sincs, azon kívül, hogy beleülhessenek a jóba, immáron országosan is megpakolni a szütyőt.

Az ingyenes kiadványt (naná, ki adna érte egy fillért is?) leginkább egy ambuláns laphoz hasonlítható, benne van minden, mitől is bűzlik betegesen ez az egész összefogás.

A papírpazarlást egyébként a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak köszönhetjük, ahogyan például a város perverz-náciait is. Danke, Kamerad!

Jól láthatóan a választás közeledtével megindult a háborús propaganda, a beteges koalíció beindította a légiriadót. Hősünk, a jó formában lévő Gergely imigyen próbálkozik a harci dobokon: „Miközben csapatommal azon dolgozunk, hogy a kárpátaljai magyarokon segítsünk, mások úgy tűnik, hogy plakátlopkodással töltik az idejüket.”

Ebben az egy mondatban benne van minden. Miközben Gergely JÓEMBER, addig a ROSSZAK (a sötétben bújkáló fideszesek) csak a gonoszságon törik a fejüket. Így kerül glória a göndör fürtöcskéi fölé, miközben a gonosz grincs FideSS-esek a pokol bugyraiból másznak elő.

Olyan ismerős nekem ez a hangvétel… Hol olvashattunk ehhez hasonlót? Megvan: „Miközben hős csapataink harcban állnak, a bolsevizmus nemzetközi haszonélvezői ügyeskednek és kávéházakban ücsörögve bomlasztják a hátországot…” Nofene, fellapoztak néhány második világháborús kiadványt? Vagy Ilona emlékszik még rájuk…? Netán a kassai bombázásra is…?

Eszembe jut még erről a másik pojáca, Márki-Zay Peti, aki politikai támadást vizionált ama tényből 2020-ban, miszerint valaki rendszeresen belesz…t a hódmezővásárhelyi uszoda meleg vizes medencéjébe. Hasonló a hasonlót vonzza.

Remélem, a sárdobálástól mentes dicsőséges Szent Gergely Ábel még véletlenül sem uszít ezzel az alaptalan vádaskodással? Gondolom eszébe sem jutott ilyesmi, csak a jószándék csúszott félre, mivel a kommentek alatt kész tényként kezelik ezt az önsimogatástól sem mentes rágalmazást. Vérre szomjas acsargó kutyaként tépkedik láncaikat híveik, trolljaik rögvest „mocskos FideSS”-t kiáltanak, majd előveszik a szokásos „milyen keresztények ezek” – kezdetű szemforgató ateista sopánkodást.

Ugye emlékszünk még, amikor 2021 őszén köztéri bútorok, játszóterek, virágládák, szobrok rongálása idején már ellőtték ezt a patront? Odaböfögték mindezek mellé az „egyre inkább úgy tűnik szervezett módon” kitételt, hogy még a legostobább rajongóik is megértsék, kikre csibészelik őket.

Bizonyíték nulla, nyomozási eredmény semmi, azóta is várjuk a bocsánatkérést, de ehelyett kezdik újra a hergelést és a vádaskodást.

Egyébként hogyan képzelték el az egészet? Az éj leple alatt megjelent Rétvári a taktikai rétesbódéval, megszállta csapataival Csörögöt és diverzáns akciókat hajtottak végre? Most meg otthon ki van plakátolva a kandalló fölé Inotay posztere, mint egy vaddisznó trófea? De hopp, ugrik be, hiszen van ott egy helyi lakos, Károly, aki fura módon nem a csörögi önkormányzatban képviseli a Jobbik érdekeit, hanem Vácon. Szóval néha azért kinézhetett volna az ablakon, netán csapdaként elhelyezhettek volna egy stratégiai hirdetményt, ahol őrködhetett volna…

De lépjünk tovább, tegyük fel a klasszikus kérdést: Cui prodest? Azaz: Kinek az érdeke?

  • Vajon azon kívül, hogy maximum a maradék telet kihúzandó, tüzelőként való felhasználásra jók ezek a produktumok, vajon mennyit használna ez a cselekedet a kormánypártnak?
  • Ha nem látják az ellenzéki szavazók, akkor Inotay nem is létezik?
  • Vajon tényező-e egyáltalán ez az ember Rétvárival szemben?
  • Hasznos-e ez a negativ hírverés valakinek az eltűnt csodaszép Szent Gergely ikonok ügyében?

Vegyük elő a száraz logikát az érzelgős acsarkodás helyett, majd matekozzuk ki, ugyan, kinek is jött jól ez a dolog? Ugye tisztább lett a kép, kedves gyerekek…?

Ismét csak a kommunikációs környezetszennyezés, konkrétum nélkül. De várjunk, ez is ismerős, hiszen az egész helyi vezetés ezzel az olajjal működik még. Mint a telefonszex: csak nyomják a dumát, cselekedet semmi… Te meg élvezd, ha erős a fantáziád. Na, ez a szomorú itt.

De sorolhatnánk a szájzár-rendelettől, az einstandolt színházon keresztül az elherdált városi vagyonon át, egyenesen a moslékkal etetett iskolások botrányáig. Utóbbi ugye még rémlik? Amikor külön oldalt készítettek arra, hogy befogják a gyerekek száját, megfenyegették és megvádolták őket? Aztán most meg jöttek azzal a dumával a tanári sztrájk idején, hogy „megmutatjuk a gyerekeknek, hogyan kell kiállni magukért”… Egyszer próbálták meg szegény srácok, akkor is hamar le lettek terrorizálva.

Elszomorító, hogy a gyűlölet apostolai moralizálnak itt nekünk bármiről, behozva az ukrajnai háborús katasztrófát is ellenpéldaként. Olyanok, akik széthúzást keltenek, a város egy részét kitagadva a szólásszabadságból, aki nem az ő szavazójuk, de még a sajátjaikat is, csak merjenek ellentmondani. Az álszentkedésnél már csak a zsebek megtömése megy jobban.

Van egy pro bono jó tanácsom, kedves helyi szentek:

Nézzetek már körül, egyáltalán ki lettek rakva azok a plakátok? Nincs véletlenül valamelyikőtök fáskamrájában? Javaslom még Dabas környékén is végignézni a posztereket, ha már onnan meg röhejesen ide raktátok a másik körzet jelöltjéét…