JUHÁSZ BÉLA (MOMENTUM–DK): INOTAY NARRATÍVÁJA AZ URAM-BÁTYÁM SZEMLÉLET TOVÁBBÉLÉSÉT JELENTENÉ

Juhász Béla, a Momentum–DK egykori előválasztási képviselőjelöltje, Sződliget jelenlegi polgármestere már igen sokszor kendőzetlenül fogalmazott meg számos baloldali kritikus véleményt Inotay Gergelyről. A továbbiakban a „nem mi mondtuk”-elv alapján ezen kijelentéseiből szemezgetünk jó néhányat:

„Sokak fülében ugyan lokálpatriotizmusnak hat, de valójában igazságtalan, kivételező megközelítés a jelölti bemutatkozójában, amikor átveszi azt a gonosz és zsaroló fideszes narratívát, amely szerint »akkor kaphat végre annyi fejlesztést ez a térség, amennyit valóban érdemel, ha a képviselő az itt élők közül kerül ki…«. Azaz a város pénzügyi támogatását egyfajta lobbitevékenységnek tartja, ami végső soron a Fidesz uram-bátyám szemléletének továbbélését jelentené.”

Elvonatkoztatva Juhász kijelentéseinek politikai igazságtartalmától, egyértelműnek tűnik, hogy újra erős baloldali kritikát kapott Inotay, ezúttal a narratívája miatt, amely a sződligeti polgármester szerint az uram-bátyám szemlélet továbbélését jelentené.

Inotay Gergely számos jelét adta már annak, amit cikkeinkben meg is írtunk, hogy az uram-bátyám világ elleni küzdelmei csak szóbeli frázisok, melyek a maga, valamint a saját családja, frakciótársai közelében azonnal hamvába hullnak.

***

URAMBÁTYÁM VILÁG A VÁROSHÁZÁN: MATKOVICH GYEREKEINEK CÉGÉTŐL RENDEL A VÁROSHÁZA

INOTAY ÉS AZ URAMBÁTYÁM VILÁG: A KULTURÁLIS ALPOLGÁRMESTER SÓGORNŐJE A VÁROSI KULTURÁLIS ESEMÉNYEK RENDSZERES FELLÉPŐJE

TARTE, AMERETTI, PASTA DI MANDORLA – IGAZI DRÁGA KÜLÖNLEGESSÉGEKET RENDEL A VÁROSHÁZA A POLGÁRMESTER CSALÁDJÁNAK CÉGÉTŐL

ÖRÜLNÉNEK A VÁCIAK, HA RÚZSA MAGDI VAGY CSÍK JÁNOS LENNE INOTAY ROKONA