KÉT ÉV UTÁN ÚJRA GALAMBKIÁLLÍTÁST RENDEZETT A VÁCI REMÉNYSÉG

Huszonegy fajta 143 egyede tollászkodott a hét végén a művelődési központban a Váci Reménység Egyesület galambász szakosztályának kiállításán.

A helyi tagtársakon kívül Dunakesziről és Budapestről is érkezett galambász a büszkeségeivel, voltak, akik a galambok mellett díszbaromfikat is hoztak.

– Két év kényszerszünet után tudtuk újra megszervezni a kiállítást, és tagtársaim nevében is mondhatom, hogy már nagyon vártuk az újbóli bemutatkozási lehetőséget. Fontosak nekünk ezek a kiállítások, jó együtt megmutatni az érdeklődőknek a díszgalambjainkat, és hát a visszajelzések alapján a nagyközönség is szívesen fogadja a bemutatókat, főleg a kisgyerekes családok – mondta Galba Tamás szakosztályi elnök.

Fábián Fédra, a jubiláló, idén száz éves VRE elnökségi tagja kiemelte: az egyesület nagyon büszke arra, hogy galambászaik is vannak, szavai szerint minden tiszteletet megérdemelnek a többnyire idős tagtársak, akik igazán szép állatbarát tevékenységet folytatnak.

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez a szakág megmaradjon, próbáljuk népszerűsíteni a galambászatot a fiatalok körében is – mondta Fábián Fédra.

Ribáry Zoltán