AMENNYIRE KÉPMUTATÓ, OLYANNYIRA TÁJÉKOZATLAN INOTAY A GYERMEKVÉDELEMBEN IS

„Ha van ügy, amelynek politika felett kell állnia, az a gyermekvédelem” – jelentette ki szombati posztjában Inotay Gergely egy Vácon tartott szakmai tanácskozás után, amelyen a Regőczi Alapítvány képviseletében még a köztársasági elnök felesége, dr. Herczegh Anita is részt vett. Igen, addig rendben is lenne e gondolat, ha magát is politika felettivé tudná tenni ebben a kérdésben, és mint lánygyermekes szülő, hittantanár, és állítása szerint keresztény értelmiségi függetleníteni tudná magát az Összefogás váci frakciója elvtelen kötelékétől.

Fehér Zsolt, jobbikos képviselőtársától nem érzi szükségét, hogy elhatárolódjon, aki írásaiban kislányok megerőszakolásáról engedte szabadjára szadisztikus fantáziáit, valamint aki több helyütt is bizonyságát adta echte gyilkos, rasszista, náci nézeteinek

A továbbiakban arról panaszkodik még a tájékozatlanságától hemzsegő írásában, hogy „a való életben, gyakran csak a megfigyelő és jelzőrendszer kartotékjaiban fellelhető, de annál inkább tapasztalható, kézzelfogható gyermekbántalmazás nincs kellően publikálva, ezáltal kezelve.” Varga Judit miniszter, amikor a köreinkben Vácon járt, elmondta, hogy nem is a sajtóból ismert európai nagy ügyekre, hanem eddigi munkái közül a hazai krízisközpontok, a titkos menedékházak, a félutasházak, a kríziskezelő ambulanciák országos hálózatának és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatának létrehozására a legbüszkébb.

Magyarországon tehát 0–24 órában folyamatosan elérhető olyan üres férőhely, ahová a bántalmazottak krízishelyzetben elhelyezhetőek, ahol biztonságban vannak, ahol szakemberek segítik őket. A menekítést az ingyenesen hívható Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat koordinálja (OKIT). Itt a munkatársak készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre, szükség esetén az elhelyezésben is tudnak segíteni. Ha nincs lehetőség telefonálni, írásban is lehet segítséget kérni. Az OKIT mellett már 20 krízisközpont, 8 titkos menedékház, 21 félutasház és 7 kríziskezelő ambulancia is segíti az áldozatokat. A Kapcsolj Egyből applikáció pedig azonnali segítségkérési lehetőséget biztosít egy pánikgomb funkcióval. És ez még csak a kezdet, a rendszer évről-évre tovább bővül.

Inotaynak tehát továbbra is javallt a valósággal találkoznia!

A poszt szomorkodó szerzője még szemforgatóan azon is kesereg, hogy „a gyermekvédelmi szakemberek terhelése jelentősen nőtt az elmúlt években…”. Az az alpolgármester mondja mindezt, aki Vácon sem a gyermekek, sem a munkatársak életének javítása érdekében semmiféle érdemi munkát nem végzett, nem támogatta a Baba utcai intézményben bevezetett szakmaiatlan szegregáció ellen fellépő szülőket, nem segítette a szociális bérlakásokból kilakoltatott családokat, nem segített a Cházár éhező kollégistáinak, akik pont amiatt kerültek ebbe a helyzetbe, mert ő is megszavazta a közétkeztetés átszervezését.

Tollhegyre vette ebben az írásában még a Regőczi Alapítvány nevét is, ami megint azért képmutatás, mert frakciójával együtt eddig csak gáncsolni volt képes azt, hogy Regőczi atyáról helyben közteret nevezzenek el.

E szombati posztja – mint szórólapjai sem – sajnos újra nem okoztak meglepetést, hiszen tőle ezúttal is a sajnálatosan megszokott felszínesség és tájékozatlanság köszönt vissza.