MEGYEI DÍJESŐ A JUBILEUMÁT ÜNNEPLŐ REMÉNYNEK

A múlt évi teljesítményeket értékelő díjazás során több kategóriában is első díjat érdemeltek Pest Megye Közgyűlésétől a megalakulásának centenáriumát ünneplő Váci Reménység Egyesület sportolói, edzői, illetve maga a klub, mint sportszervezet is kiemelésre érdemesnek találtatott.

Az általános iskolás korosztályban az „Év Legjobb Pest Megyei Diáksportolója” kategóriában I. díjas lett Illyés Gréta atléta, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzője, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója.

Illyés Gréta sikereit gerelyhajításban érte, éri el. A 2021-es esztendőben korosztályának országos bajnoka lett. Számos hazai versenyen a dobogó legfelső fokára állt. Az év végén az U16-os ranglista első helyén végzett. Edzője: Magyari József.

A megyei közgyűlés az „Év Edzője” elismerésben részesítette a VRE edzőgárdájából Magyari Zoltánt.

Tanítványai kiválóan szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon dobó számokban, ezt bizonyítja számtalan magyar bajnoki érmük, helyezésük. Versenyzői közül hat fő tagja a különböző korosztályos válogatottaknak.

Csoportjában együtt tréningeznek ép és para versenyzők. A 2021. év legnagyobb sikerét Szőllősi István para atléta érte el, aki a Paralimpián, Tokióban ötödik helyezést ért el súlylökésben.

A közgyűlés a speciális sportágak kategóriában az „Év Legeredményesebb Pest Megyei Sportszervezete” elismerésben részesítette a Váci Reménység Egyesületet.

Az egyesület atlétikai szakosztályában ép és para atléták együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Egyedülállóan az országban integrált versenyeket rendeznek. Az egyesület négy para atlétája vett részt 2021-ben „Grand Prix” versenyeken és négyen képviselték hazánkat Bydgoszcz-ban az Európa-bajnokságon. A Tokyo2020 Paralimpián Szőllősi István súlylökés versenyszámban ötödik helyezést ért el. Az egyesület legeredményesebb versenyzői: Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika, Nagy Ambrus és Szőllősi István.

A sikeres versenyzők edzői: Magyari Zoltán, Zemen János, Magyari József és Jancsik László.

Speciális sportágak kategóriában az „Év Legjobb Pest Megyei Sportolója” I. díj elismerést elismerést érdemelt ki Szőllősi István para atléta.

A díjazott súlylökő szakágban érte éri el sikereit, 2021-ben három „Grand Prix” versenyen vett részt, ahonnan két éremmel tért haza. A 2021. évi Európa-bajnokságon, Bydgoszcz-ban hetedik, a Paralimpián Tokióban ötödik helyezést szerzett. Edzője: Magyari Zoltán.

Gratulálunk a VRE versenyzőinek, edzőinek, vezetőinek, az idei esztendőre is sok szép sikert kívánunk!

Ribáry Zoltán