MÚLT HETI ESEMÉNYEK, AHOGY AZOK A JOBBOLDALRÓL LÁTSZANAK: INTERJÚ SZÁDOCZKI IMRÉVEL – 2022. 5. HÉT

A VácOnline új hagyománya, hogy minden hétfőn rövid interjút kérünk Szádoczki Imrétől, a Fidesz váci elnökétől, hogy tolmácsolja a helyi jobboldal szemszögéből az előző hét közéleti történéseit. A baloldal ezúttal sem hagyta téma nélkül Vácot:
– A VÁCI NÁCIK KÖZTÜNK MARADNAK,
– INOTAY TOVÁBBRA SE ÉRTI A NÉGYMILLIÁRDOT,
– BALOLDALI HANGULATKELTÉS A KÓRHÁZI ÉPÍTKEZÉS ELLEN,
– KÖZBEN A BAUER BÖLCSINÉL BONTANAK,
– A JOBBIKOS FEGYVERKEZIK…

VO: Mi foglalkoztatta legjobban városunk közéletét a múlt héten?

– Egyértelműen a váci náci ügy volt. A polgármester is reagált a zsidó hitközség vezetőjének nyílt levelére és mentegetni próbálta a menthetetlent. Tótváradi-Nagy Bence 19 éves volt, amikor kirakta a Hitler képet, Fehér Zsolt rohamsisakos képéhez. Felnőtt volt, nagykorú váci polgár! A város jobboldali közvéleménye azonban úgy tartja: mindenkinek meg lehet bocsátani, de a tetteiért mindenkinek vállalni kell a felelősséget.

VO: Múlt heti hír volt még a Bauer utcai bölcsőde építésének botránya. Kommentálja az építkezésről kiderült furcsaságokat?

– A sajtóban megjelent képek tanúsága szerint nemhogy megállt az építkezés, hanem a kész falakat is le kellett bontani. A kormány egyszer már kipótolta a beruházáshoz hiányzó pénzt, de úgy látszik ez nem pénzkérdés. Nem lehet azzal magyarázni, hogy a legolcsóbbat fogadták el, mert nem kell elfogadni, ha nincs mögötte semmi tartalom. Ennek a bölcsődének Inotay Gergely és Tótváradi-Nagy Bence bejegyzése alapján májusban kell(ene) elkészülni. Igaz, még csak február eleje van, de az is igaz, hogy jelenleg nem építenek, hanem bontanak. Már-már majdnem szimbóluma a városnak!

VO: Továbbra is rendszeresen említik a város vezetői, hogy jár a városnak 4 milliárd forint. Mit tudhatunk erről?

Inotay Gergely még mindig nem érti, hogy a városnak megítélt 4 milliárd forintból a székesegyházat újítják fel! Nincs és nem is volt másik 4 milliárd! Ez a harmadik hét, hogy megpróbálom megértetni a város vezetőivel. Tehát még egyszer! A Vácnak megítélt 4 milliárdból városunk leghíresebb épületét, a székesegyházat újítják fel! Minden más csak demagóg csúsztatás!

VO: Erős lendületet vett a baloldaltól a rendelőintézettel kapcsolatos újabb hangulatkeltés. Lehet alapja, amikor képek és videók jelentek meg a megindult építkezésről?

– Akkor itt is újra: a bontás az építés része és a projektet a városháza akadályozta hónapokig az újabb és újabb igényekkel, meg azzal, hogy nagyon sokáig a területet nem adták át. A rendelőintézetnek 2026-ban kell elkészülni és ha a Fidesz kormányon múlik, el is fog!

VO: Mit szól ahhoz, hogy Fehér Zsolt a náci posztjai után nem kevésbé veszélyes témában nyilatkozott, fegyvermániájáról tett ki képeket a közösségi oldalára…!?

– A jobbik vezetője a fegyverekhez fűződő vonzalmáról posztolt. Nem akartuk, de megtudtuk, hogy az AK géppisztoly a kedvence… Ízlés dolga. Rohamsisak és AK géppisztoly… Jobbikos cukiság a szeretet jegyében…