INOTAYÉK BEISMERTÉK: SZABÁLYTALANUL ÉS SZAKSZERŰTLENÜL ÉPÜL A BÖLCSŐDE, RÁADÁSUL CSÚSZÁS ÉS ÚJABB TÖBBLETKÖLTSÉG VÁRHATÓ

Nem is kell annál több, minthogy egy önkormányzati képviselő maga ismerje be, hogy szabálytalanul és szakszerűtlenül épül az új bölcsőde Vácon. Arról is tájékoztatott, hogy már most látszik, hogy legalább 100 millió forinttal többe fog kerülni a beruházás. És még hol a vége?

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, építés helyett bontási munkálatok nyomai látszódnak azon az építési területen, ahol egy új bölcsődének kellene épülnie a Bauer Mihály utcában. Az új intézmény falai már álltak, azonban van olyan, amelyiket, bár új volt, már le is bontották.

A beruházást kormányzati támogatással, összesen 574 millió forintból valósíthatja meg az önkormányzat. Tehát az állam adja a pénzt, az önkormányzat pedig felel a kivitelezésért.

Éppen ezért örültünk Molnár Nándor önkormányzati képviselő hozzászólásának, amelyet a korábbi cikkünk alatt tett közzé. Hiszen ki tudhatna hitelesebb választ adni, mint a beruházásért felelős szerv képviselője.

Molnár Nándor azt írta: „Még a jogszabályban előírt kötelező tájékoztató tábla sincs kint, nem tudni ki épít itt és mit.. Nincs tervező, felelős műszaki vezető, kivitelező és akkor reklamáljuk a műszaki ellenőrt. A melósokon egy alkalommal sem volt munkaruha, minden lehetséges munkavédelmi szabályt megsértenek, a munkaterület hányinger, de a tábla büszkén hirdeti, hogy itt bizony bölcsőde épül állami pénzen.”

Molnár Nándor elismerte azt is, hogy már most látható, hogy legalább 100 millió forinttal többe fog kerülni a beruházás.

A fejlesztésre egyébként egy sikeres pályázatnak köszönhetően 334 millió forintot nyert a város, majd később még 240 millió forintot kértek Inotayék a kormánytól, amit meg is kaptak.

Inotay Gergely és az utóbbi időkben a „váci nácik” egyikeként elhíresült Tótváradi-Nagy Bence is dicsekedett a közösségi oldalakon, hogy gőzerővel halad az építkezés: „Épül az új bölcsőde Deákváron! Jól haladnak a munkálatok, így májusra már elkészülhet az épület.”

Gőzerővel halad az építkezés… Ühüm…