NE MOSSÁK FEHÉRRE A FEKETE MÚLTAT – TURAI JÁNOS NYÍLT LEVELE AZ ESTV-NEK

Turai János a váci zsidó hitközség elnöke eljuttatta szerkesztőségünkbe azt a nyílt levelet, amelyben az ESTV riportjával kapcsolatban hangsúlyozza a szerző, hogy „a fasiszta eszmék nyílt fitogtatására a világ egyetlen demokratikus országában sincsen mentség.”

***

IGEN TISZTELT ESTV!

Nem csodálkozom, hogy Ön is beállt kenyéradó gazdája védelmében. Együttesen próbálják fehérre mosni a fekete múltat, kioktatni engem a holokausztból, ne tegyék ez nem áll jól önöknek!

Kis testvérük, a Vác és Környéke hírportál képviseletéből megkerestek engem egy csomó bebizonyíthatatlan rágalomhalmazzal, ahol személyiségi jogokat lábbal tiporva konkrét személyeket vádoltak meg bűncselekmények elkövetésével. Amitől már nincs lejjebb, azt is kikötötték, hogy január 26-án, délig válaszoljak a nyomdafestéket nem tűrő levelükre, hát ez nem megy így!

Az a kifogásuk Önöknek, hogy a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja előestéjén elmondott beszédemet a helyi politikára irányítottam. Ezen ne csodálkozzanak, sajnos 7 évesen végig kellett néznem, hogy a fasiszták embereket lőttek agyon, rokonaimat nem ismerhettem meg.

Mi kell még a gyermekkori hitleri hancúrozások után, amikor a képviselő úr kijelenti, hogy leköpte saját számítógépének klaviatúráját, mert a Rabbiképző Zsidó Egyetem honlapját nyitotta ki, a többi megjegyzéseit le sem írom. Vegyék tudomásul, hogy a Rabbiképző Zsidó Egyetem nevének bemocskolása miatt is tiltakozok!

Ne próbáljanak rám kenni olyasmit, hogy a nekem címzett fenyegető levelet a két képviselő úr írta, azt én nem állítottam, de azt igen, hogy a hozzájuk hasonló érzelmi körökből került ki a levél írója.

Az utánam felszólalókkal mindenben egyetértek, a fasiszta eszmék nyílt fitogtatására a világ egyetlen demokratikus országában sincsen mentség.

Végezetül ismét közlöm, hogy az ESTV hitközségünk egyetlen rendezvényén sem forgathat, ez nem új keletű rendelkezésünk, több évre visszamenő, hiszen hitközségünket és személyemet megalázó felvételekkel megsértették.

Turai János