MUTATJUK: MELYIK INGATLANOKAT ADTA EL MATKOVICH KÉT ÉV ALATT 1,2 MILLIÁRD ÖSSZEGBEN

A városi ingatlanoknak a rendszerváltás óta nem tapasztalt mérvű kiárusítása zajlik Vác városában, a polgármesteri beszámolók mindezt felelős ingatlangazdálkodásnak nevezik.  Vácon sincsen ez másként, mint a baloldali vezetésű városokban: jobb ötlet híján dobra vernek minden vagyontárgyat. A főváros példája mértékadó számukra, csak reménykedünk abban, hogy a váci városháza gyönyörű barokk épülete egyelőre még nem adásvétel tárgya.

A Matkovich Ilona vezette önkormányzat két esztendő alatt 1.183.981.067 forint értékben 78 ingatlant adott már el, vagy folyamatban van az eladása, amelyből 41-et maga a polgármester kezdeményezett.

A 38 lakás, lakóház, irodahelyiség, épület, udvar, műhely, műterem, üzlethelyiség, rendezetlen funkciójú épület mellett beépítetlen területeket, gyümölcsösöket, kerteket, autóbuszvárókat,  zárt magánutakat, szántókat, zártkerti művelés alól kivett területeket árusítottak ki e kétesztendős lázas vegye-vigyében.

Csak a tavaly októberében megjelent cikkünkhöz képest is már 120 millió forinttal többet árusítottak ki.

Az alábbi táblázatban zölddel jelöltük a már 2022. januárig nyélbe ütött üzleteket, a sárga pedig a folyamatban lévőket jelöli.

Érdeklődéssel várja ezek után a város közvéleménye, hogy milyen beruházásokra, színvonalasabb szolgáltatásokra fogja fordítani e gigantikus, kiárusított közvagyonból befolyt 1,2 milliárdot a város vezetése, miközben a legutóbbi likviditási jelentésben közel 2 milliárdnyi összeg szerepel a kasszában?

A városháza sajtójában megjelent saját számaik szerint a megelőző testületek 10 év alatt 1.233.719.286 forintnyi vagyont adtak el, az Összefogás két év alatt teljesítette szinte ugyanezt az összeget: 1.183.981.067 forintot bevételeztek az eladásokból.

Tehát évente átlagban az ÖTSZÖRÖSÉT árusította ki eddig a jelenlegi képviselő-testület, mint az elődeik. Mi ez, ha nem a családi ezüst felélése? Mi marad meg a ciklus végére Vác vagyonából?