A VÁCI ZSIDÓ HITKÖZSÉG NYÍLT LEVELE MATKOVICH ILONÁHOZ

Tisztelt Polgármester Asszony !

Futárral hozzám küldött szemrehányó soraira szeretnék röviden válaszolni, amiből idézek: „Megdöbbenéssel értesültem nyilatkozatairól, amelyben Vác Város Önkormányzatát, a képviselő-testületet és többek között engem is azzal vádol, hogy fasiszta eszméket mentegetünk. Kijelentései után azt gondolom, hogy téves információk birtokában nyilvánul meg.”

Higgye el, tisztelt Polgármester Asszony, hogy nem tévedek, hiszen az általam megismert, az alábbiakban közölt mellékletek egészen mást mutatnak:

Hetek óta nagy felháborodást váltottak ki – nemcsak Vácon, de az országos sajtóban is – Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence váci baloldali képviselők napvilágra került antiszemita és rasszista bejegyzései. Ezekben leírták, hogy

Ön szeretne engem a városházára citálni, mint egy megtévedt beosztottját, esetleg jobb belátásra bírni, mintha semmi sem történt volna, miközben nem állok önökkel függőségi viszonyban?

Csak két megtörtént cselekmény a sok közül:

  • az Ön képviselője, Tótváradi–Nagy Bence nyilvánosan kijelentette, hogy leköpte a számítógépének a klaviatúráját, mert a Rabbiképző Zsidó Egyetemnél nyitott ki,
  • nem beszélve Fehér Zsolt képviselő kijelentéseiről.

A választók bizalmából a közhatalomban lévő személyek, akiknek a törvényeket be kellene tartani és tartatni, pontosan ők szórakoztatják egymást és a nyilvánosságot zsidózással, tiltott jelképek posztolásával.

Az ilyen cselekmények hatására, vagy biztatásokra közvetlen, nyílt fenyegető levél érkezett a postaládámba, amiben

  • személyemet meggyalázták,
  • megfenyegettek és
  • a zsinagóga épületét és
  • a temetőnk szétverését helyezték kilátásba eddig ismeretlen személyek.

Javaslom, hogy takarják ki a honlapjukról a Raoul Wallenbeg-díjat, amit hitközségünk  és több civil szervezet javaslatára kapott meg Vác Város Önkormányzata 2015. január 17-én, amelynek viselésére a rendszerváltást követően eddig még minden összetételű önkormányzat rászolgált.

Turai János