VÁCI FOTÓSOK SIKEREI, ELISMERÉSEI AZ „ÍGY LÁTOM A VILÁGOT” CÍMŰ ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZATON (VIDEÓ)

Még egy hónap sem telt el az új esztendőből, s Cservenák Péter, a Forte Fotóklub Vác alapító elnöke máris beszámolhatott klubtársak pályázati sikereiről. A napokban kihirdették ugyanis a Győri Fotóklub Egyesület tavaly már hatodik alkalommal kiírt, „Így látom a világot” című országos fotópályázatának eredményeit, nem egy váci vonatkozású elismeréssel.

A pályázat öt kategóriájában (természet, portré, művészi akt, Győr 750, kötetlen) százhuszonnégy pályázó nevezett 1204 képpel, amelyek közül a zsűri 150 fotót válogatott be a díjak odaítélésére szóló további zsűrizésre, a kiírás kiállítására, katalógusába.

Portré kategóriában és a kötetlen tematikájú kategóriában a Forte Fotóklub Vác egyik alapító tagja, Molnár Ferenc érdemelte ki az első helyezést „Sorsom No. 2.”, illetve „Gyászolók” című képével, s két további képe is a kiemelt pályamunkák közé került ugyanebben a két kategóriában (címük: „Madonnával”, illetve „Emlékezés”). A fiatalabb korosztályú Kosztolányi Bence pedig – „Felek” című fotójával – ugyancsak kiemelést kapott a kötetlen tematikájú kategóriában.

***

(A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége tagjai közül 2021-ben negyvenketten szerezték meg az AFIAP-EFIAP-EFIAP fotóművészeti kitüntető cím valamely fokozatát, illetve az ESFIAP diplomát. A FIAP fotóművésze (AFIAP) címet mások mellett Kosztolányi Bence, a Forte Fotóklub Vác egyik fiatalja is kiérdemelte.)

Ribáry Zoltán