EL A BALKEZEKKEL A KÓRHÁZAKTÓL, A VÁCITÓL IS!

Van annak egy diszkrét bukéja, hogy Matkovich Ilona polgármester asszony az egyik év eleji vasárnapi, mesebeszédes posztjában azért hőzöng, hogy szerinte miért is nem újult még meg a váci kórház az „Egészséges Budapest Program” projekt keretében. A kérdéskörhöz hozzátehetjük: ha kellően sokan tovább támogatják, támogatjuk a mostani kormányzati politikát, akkor minden bizonnyal megvalósul ez a – mellesleg nem holnapra, hanem 2026-ig beütemezett – projekt is.

Ellenben, ha a ballibek kerülnének pozícióba, akkor az egészségügy kiárusítására számíthatnánk, s ki tudja, kiknek adnák el a Márki-Zay (és Inotay)-félék a különböző gyógyászati központokat, és azokban mennyiért lehetne meghalni – fogalmaz egy olvasónk szerkesztőségünknek küldött vélemény írásában, amelyet az alábbiakban folytatunk.

Azt ugye tudjuk őnagyságáról, hiszen kinyilatkoztatta, hogy ösztönből politizál. Ezzel szemben a valóság azt mutatja, hogy a mutyikhoz nagyon is ért, a racionalitás ugyancsak erősen vezérli az ösztöneit: önkormányzati vagyonherdálás, helyhatósági feladatok kiszervezése, a szivárványos önkormányzati brancs minél több tagjának beejtőernyőzése városi cégekbe busás plusz pénzért, csókosoknak címzett önkormányzati megrendelések, túlárazások – hogy csak néhány elemét említsük a közvagyon sajátos kezelésének.

Legutóbbi, vasárnapi opusát szeretném kihangosítani, amit a lakájmédia így közölt: „Úgy tűnik idén sem kezdődik el a váci rendelőintézet építése. A tervek az önkormányzat javaslataival kiegészülve teljes egészében elkészültek, azonban a kormány döntése alapján erre az évre szinte teljesen lenullázták az Egészséges Budapest Programot. Ebben az ügyben levélben kérek tájékoztatást Rétvári Bence országgyűlési képviselőtől, hiszen már három év telt el azóta, hogy egy váci sajtótájékoztatón bejelentette az új szakrendelő megépítését, ami e program részeként valósult volna meg”.

Itt szövegértési problémái is lehetnek Matkovich Ilona asszonyságnak, hiszen egyértelmű, hogy a program 2026-os befejezési határidőt kapott, most pedig ugyebár még csak 2022-őt írunk.

Ráadásul érdemes megvárni az április 3-ai választást, s bízni abban, hogy annak eredménye nem lehetetleníti el a kórház felújítását.