UTCASZINTŰ SZEMÉTSZÁLLÍTÁSI LISTA FEBRUÁR 1-JÉTŐL – AVAGY NESZE NEKED UNDERGROUND?

Olvasom az egyik címlapi címet a városházi harsona idei első számában, miszerint itt az „Utcaszintű szemétszállítási lista február 1-jétől”, a mondat végére érve pedig szinte megáll bennem az ütő. Hát végre ide is eljutunk, hogy az eddigi béka ülepe alatti színvonalról utca szintre emelkedik a szolgáltatás, legalábbis papíron, lajstromilag! Hogy oda ne rohanjak máris a lépcsőház előtti kukákhoz és elkezdjem várni az első rögzített napot, de aztán lehűtöm a lelkesedésemet, hiszen még jó pár napot aludni kell a kezdő dátumig. Csak remélni merem, hogy azért addig is elviszik egyszer-kétszer a szemetet – írja egy olvasónk szerkesztőségünknek küldött levelében. Olvasónk később így folytatja véleménycikkét:

„Kevés fontosabb közfeladat van egy-egy településen, mint a szemétszállítás, ami bizony jelenleg kritikán aluli színvonalú ebben a majdnem osztrák kisvárosban. Hétvégén a legtöbb konténer kukából szinte kicsordul a szemét, de nem szinte, sok helyütt ki is csordul – egyúttal azt is láttatva, mennyire nőtt fel a feladathoz, mennyire áll a helyzet, a szemétdomb magaslatán a szivárványos városvezetés.

Hát, úgy summázhatjuk az értékítéletet, hogy az eddigiek alapján bizony semennyire,

a szolgáltatás színvonala az utóbbi két évben egyre csak süllyed, pedig bizisten úgy várja mindenki a szállítókat, mint a pénzes postást, csak hát sokszor késnek, van, hogy a jelek szerint ki-kimaradnak, eltolódnak a szállítási napok.

Na de mostantól, pontosabban február 1-től minden egy csapásra megváltozik, a jövő hónap elejétől úgy ébredhetünk napra nap, hogy szinte például Steyr-ben, Wiener Neustadtban, netán Feldkirchenben érezhetjük magunkat.

Csak nehogy az legyen a vége, hogy koppanunk, nem lenne jó csalódni, úgy érezni, mintha bilibe lógna a kezünk. Mindenesetre mostantól pontos listánk van róla, mikor várhatjuk házunk tájára a kukásautót, legalábbis napra beosztva. Jobban nyomon követhetjük, honnan mikor is viszik el tényleg a kirakott háztartási szemetet, honnan mikor nem.

A tapasztalatokra visszatérünk.