URAMBÁTYÁM VILÁG A VÁROSHÁZÁN: MATKOVICH GYEREKEINEK CÉGÉTŐL RENDEL A VÁROSHÁZA

A váci baloldal azzal kampányolt, hogy felszámolja az urambátyám világot. Ehhez képest Inotay alpolgármester sógornője a városi rendezvények egyik leggyakoribb fellépője, a polgármester gyerekeinek cége pedig a városháza egyik új beszállítója. Közpénzből családi pénz: itt a Matkovich-recept!

Felszámoljuk az urambátyám világot, hirdette Matkovich és Inotay. Azt azonban azóta se mondták el, hogy milyen viszonyokra gondolnak az előző városvezetés idején. Elmaradt a nagy elszámoltatás, mert nem találtak semmit, ami miatt polgári pert vagy büntető eljárást tudtak volna indítani. Ez is csak egy Facebookon jól hangzó kampány lufi volt.

De ugyanakkor gőzerővel beindult a saját családtagok helyzetbe hozása. Inotay Gergely sógornője szinte minden fontosabb városi koncert programon fellép. De nem maradt ki a rokonoknak juttatott közpénzes megrendelésekből a Lujza és Koriander sem.

A nyilvános cégjegyzék adatai alapján a Lujza és Koriander Kft. tulajdonosai és ügyvezetői Pajor Dániel László (an.: Matkovics Ilona Zsuzsanna) és Pajor Levente Tibor (an.: Matkovics Ilona Zsuzsanna). Amint megnyílt a családi cég kávézója, a váci baloldali képviselők rögtön posztolták onnan a szelfiket, hogy milyen jó hely nyílt végre Vácon. Azt egyikőjük se tette hozzá, hogy a tulajdonosi kör milyen szoros rokoni szálakkal kötődik a polgármesterhez.

A polgármester személyesen is felügyelte a családi üzlet építését

Azt is tágra nyílt szemekkel nézték a váciak, hogy míg nekik sokszor egy sima ablakcseréhez se adnak engedélyt városképi okokra hivatkozva, addig a Duna-parti mutyiteraszra fedett üveg kalitkát lehetett építeni.

De nem kellett sokat várni, hogy a cég a városháza környékén is feltűnjön. Bár titokban tartották volna, de közérdekű adatigénylések következtében lebuktak. Számla és megrendelő bizonyítja, hogy a városháza a polgármester gyerekeinek cégétől rendel cukrász süteményeket.

Vácon számtalan kiváló cukrászda van, a városházán nyugodtan megtehetnék, hogy onnan rendelnek, nem pedig a polgármester családjának cégétől. De nem, akár ősszel, akár tavasszal inkább a Matkovich-Lelkes-Pajor váci oligarcha család új cégétől kérik a drága süteményeket, nem máshonnan.

Úgy tűnik, a városházán már a látszatra se ügyelnek, simán rendelnek közpénzből a polgármester családjának cégétől, közpénzért.