INOTAY ÉS MÁRKI-ZAY: A FALUSIAK EGYSZERŰ, TUDATLAN EMBEREK

Márki-Zay Péternek, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltjének számos társadalmi csoport mellett a vidékieket is sikerült megsértenie. Márki-Zay az egyik videójában arról beszélt, hogy a falusiak „egyszerű, tudatlan emberek”, akiket fel kell világosítani. A rezsicsökkentést támogató magyarokat trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak nevező gondolata után pedig egy friss karácsonyi videójában még azzal is megajándékozta a nemzetet, hogy állítása szerint „Magyarország ma egy olyan hely, ahol az ostobaság és a beszűkültség uralkodik”. Érdemes Vácon is e szavaira odafigyelni, hiszen Inotay Gergely, Gyurcsány helyi embereként Márki-Zay Péter mellett tett hitet.

Idézzük Inotayt, miként kötelezte el magát Márki-Zay politikája mellé:

„Szívesen dolgozok együtt a térség érdekében bárkivel, de ÉN ŐT TÁMOGATOM.”

Márki-Zay vidékieket gyalázó kijelentése pontosan így hangzott:

„Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat”.

Majd „végtelenül ostobáknak” minősítette őket.

Inotay Gergelynek, – aki Márki-Zay szerint szintén egy „vidéki, tudatlan ember” –  egy szava sincs ahhoz, hogy milyen ostobaságokat és sértéseket hord össze politikai példaképe és miniszterelnök-jelöltje.